Last news in Fakti

3 Ноември, 2019 11:13 3 924 8

Кубрат Пулев ще се бие за овакантената титла

  • кубрат пулев-
  • кобрата-
  • бокс
Кубрат Пулев ще се бие за овакантената титла - 1
Снимка: БГНЕС

Кубрат Пулев ще се бие за овакантената титла на Международната боксова федерация. За това намекна най-влиятелният импресарио в бокса Еди Хърн.

Според него победителят от Антъни Джошуа - Анди Руис ще се изправи срещу Олександър Усик, който е задължителен претендент на Световната боксова организация. Това означава, че ще се откаже от пояса на Международната боксова федерация, където пък задължителен претендент е Кобрата, пише „24 часа”.

Според Хърн мачът на Усик е сигурен.

От маркетингова гледна точка украинецът има огромно предимство, защото до момента не е имал загуба на професионалния ринг и притежаваше абсолютно всички титли в долната категория. Той е и олимпийски шампион от Лондон, където би Тервел Пулев на 1/2-финал. Усик е доста популярен, като правата му се държат наполовина от Еди Хърн и Владимир Кличко.


Международната боксова федерация има договор за мач с шампиона, след като разреши на Анди Руис да не защитава титлата си срещу Кобрата, а да организира реванша с Антъни Джошуа.

При това положение Кубрат Пулев ще се бие или срещу поляка Адам Ковнацки, или срещу германеца Агит Кабайел за вакантната титла. В момента второто място в ранглистата след българина е свободно, като Ковнацки е трети, а Кабайел е четвърти. Има вероятност да се направи предварителен двубой между двамата, който да определи съперника на Кобрата.

Следващият мач на Кубрат Пулев вече е насрочен за нощта на 9 срещу 10 ноември. Той влиза в зрелищен спор с американеца Райдъл Букър във Фресно, Калифорния. Прогнозираният час на мача е 7.30 ч. българско време.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    6 2 Отговор
    С тези тънки сметки нашия да не се подхлъзне пак.
  • 2 Кубрат Пулев

    3 3 Отговор
    Пак гризнах дръвцето........
  • 3 Гост

    3 1 Отговор
    Аз пък си помислих, че пак нещо в Студентски град ...
  • 4 Гост

    4 1 Отговор
    Аз пък си помислих, че пак нещо в Студентски град ...
  • 5 ???

    4 0 Отговор
    Може да намерят друг затворник или брат му да вдигне килограми.
  • 6 Пенчо

    2 1 Отговор
    Нашия умню пак прекаран. Вечния задължителен претендент, само дето други играят и печелят.
  • 7 Гост

    2 0 Отговор
    Демек пак ще избяга от големите имена в бокса и ще мишкува
  • 8 Пената

    1 0 Отговор
    Шъ съ бие не е като уредена среща, шъ .... мечтите са безплатни. Ако успее и загуби, до там. Май беше вече претендент за титлата, ама .... греда. Дано да успее.