Last news in Fakti

3 Ноември, 2019 13:46 1 318 6

Обвиниха бивш вратар на Реал в расизъм, прочели по устните му..

  • реал мадрид-
  • кико касия-
  • расизъм

Привлечени са специалисти по четена на говор по движението на устните, както и преводачи от испански

Обвиниха бивш вратар на Реал в расизъм, прочели по устните му.. - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият вратар на Реал (Мадрид) Кико Касия може да бъде наказан за 12 мача заради обиди на расова основа към нападателя на Чарлтън Джонатан Леко. Инцидентът се разследва от английската Футболна асоциация, а окончателното решение ще бъде взето в сряда.

33-годишният Касия, който в момента играе за Лийдс, е направил расистките коментари при гостуването на отбора си на Чарлтън на 28 септември. Съдията на мача Джон Бруукс е чул думите на вратаря и е описал ситуацията в доклада си.

Именно заради това ФА е стартирала разследването. Привлечени са специалисти по четена на говор по движението на устните, както и преводачи от испански.

Според правилата, Кико Касия може да бъде лишен от състезателни права за срок между осем и 12 мача. Ако получи най-тежкото наказание, вратарят ще остане извън игра до средата на януари, а това ще повлияе на борбата на Лийдс за промоция във Висшата лига.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 100

    14 0 Отговор
    Лов на вещици.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Биде

    10 0 Отговор
    Малее света се побърка! Съдиите вместо да си гледат мача и терена следят за жестове, звуци че дори и движението на устните! Смях, ако не е за плач!!!
  • 4 Замунда Бенд

    8 0 Отговор
    Ще дойде време когато ще наказват за расизъм, защото са им прочели мислите. Натам е тръгнал скапания свят.
  • 5 ЦСКА умре

    8 1 Отговор
    По-мърлява държава от Англия НЯМА!
  • 6 албионците са боклуци

    0 0 Отговор
    тия британски педали ептен изтрещяха с тоя расизъм, пискат като ущипани травестити за най-малкото, много чувствителни пък станаха изведнъж, а вековете робство, нечовешко отношение и убийства на негрите е бързо забравено сега станаха най-хрисимите пазители на толерантността. Долни лицемери направо ми се драйфа от тия боклуци джендаросани