3 Ноември, 2019 20:21 1 195 2

Расистки обиди към Балотели прекъснаха мач в Италия

Нападателят на гостите се възмути от скандирания от публиката, като първата му реакция бе да изрита топката в трибуните

Расистки обиди към Балотели прекъснаха мач в Италия - 1
Снимка: БГНЕС

Двубоят между Верона и Бреша бе прекъснат за няколко минути през второто полувреме заради расистки обиди към Марио Балотели. Нападателят на гостите се възмути от скандирания от публиката, като първата му реакция бе да изрита топката в трибуните. Съдията му показа жълт картон преди да разбере причината за действията му. След това той прекъсна мача за няколко минути.

Балотели тръгна да напуска терена, но бе убеден от съотборниците си да се върне и да доиграе срещата, която завърши 2:1 за Верона. Салседо откри резултата в началото на второто полувреме, а в 81-ата минута Песина направи 2:0. Балотели пък се разписа пет минути преди края, но Бреша не успя да стигне до изравняване.

Самият мач предложи доста емоции на зрителите. Гостите имаха няколко възможности да поведат в началото. Удар с глава на Бизоли бе избит от голлинията, а след това опитите на Балотели и Тонали да пратят топката в мрежата бяха блокирани. Бившият нападател на Манчестър Сити, Интер и Милан стреля прекрасно от фаул в 25-ата минута, но нацели горната греда.

Малко по-късно съдията отсъди дузпа за домакините и показа втори жълт картон на Мангравити. След разглеждане на ситуацията с ВАР той промени решението си, като отмени картона и наказателния удар. Малко след почивката Верона поведе, след като тийнейджърът Салседо отбеляза първия си гол в Серия А.

След това дойдоха скандиранията от трибуните към Балотели. Реферът използва новия протокол, спря мача и дикторът на стадиона прочете съобщение против расизма и предупреди феновете, че двубоят ще бъде прекратен, ако обидите не престанат. Играчите на двата отбора се опитваха да успокоят Балотели и успяха да го убедят да продължи срещата. Той не само продължи да играе, но и пет минути преди края се разписа. Бреша се хвърли в атаки в търсене на изравняване, но Верона успя да удържи на натиска.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 соросоидни кърлежи

    11 0 Отговор
    Винаги ще е така, няма 100% толерантност, нито религиозна,нито на основа на расата, всяка жаба знае гьола" затова мюслимани -араби,африканци да не се натискат в Европа,защото винаги ще бъдат третирани като роби, също се касае и България и др.бивши соц.републики, искат ни за да сменяме памперси на техните пенсионери...обслужващ персонал.
  • 2 незнайко

    3 0 Отговор
    КАКВА СТАНА ТЯ ? МАЙ В ЦЯЛА ЕВРОПА И В ЧАСТНОСТ Италия, Франция, Англия и Германия СА РАСИСТИ !!! Досега това не се споменаваше , ЗАЩО ??? Защото си вкараха АВТОГОЛ, като ни упрекнаха нас !!!