5 Ноември, 2019 08:58 1 504 1

Първи 1/8-финал в Шампионската лига чакаме днес

  • шампионска лига-
  • футбол

Битката остава отворена и ни очакват нова порция любопитни сблъсъци

Първи 1/8-финал в Шампионската лига чакаме днес - 1
Снимка: БГНЕС

Името на първия 1/8-финалист в тазгодишното издание на Шампионската лига може да научим още тази вечер.

Отборът на Наполи има реален шанс да подпечата визата си за следващата фаза, ако запише победа в домакинството си на РБ Залцбург от група “Е”, като в същото време Ливърпул не трябва да губи от Генк в другия мач в групата.

В останалите групи обаче битката остава отворена и ни очакват нова порция любопитни сблъсъци. В група “F” Барселона посреща Славия (Прага) и с успех ще направи голяма крачка към елиминациите, тъй като ще събере 10 точки и ще запази първото си място в групата. Другият двубой тук обаче е далеч по-вълнуващ. Един срещу друг в Дортмунд се изправят Борусия и Интер. Двата тима са с равен актив от по 4 точки и всеки от тях ще търси победата със зъби и нокти, тъй като по всичко личи, че те ще спорят за второто място в крайното класиране.

В група “G” също е доста оспорвано. Там разликата между първия и последния във временното класиране е само 3 точки и тепърва ще гледаме развръзката в нея. Водачът РБ Лайпциг гостува на Зенит в Русия, докато в другия мач Лион приема Бенфика във Франция.

Нищо не е решено и в група “Н”. Челси и Аякс са с по 6 точки и днес отново се изправят един срещу друг, този път на “Стамфорд Бридж”. Лондончани спечелиха първата среща в Амстердам и с нов успех ще направят голяма крачка към продължаване напред. В другия мач Валенсия посреща Лил. Това е последен шанс за французите да запазят шанс за излизане от групата, но за целта ще трябва да вземат почти задължителна победа на “Местайя”.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    0 0 Отговор
    Ще гледам "Челси" и "Аякс". Този път холандците са гости.