6 Ноември, 2019 17:55 1 037 3

Поредна победа за Левски, близо е до любимо число

  • левски-
  • ефбет лига-
  • етър

"Сините" са еднолично втори

Поредна победа за Левски, близо е до любимо число - 1
Снимка: БГНЕС

Tимът на Левски записа шеста поредна домакинска победа в efbet Лига, след като надигра у дома Етър с класическото 3:0 на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата.


„Сините“ натиснаха съперника още в самото начало и дочакаха своя момент в 23-та минута, когато Дени Алар центрира отлично в наказателното поле, а там точен с глава бе централният защитник Холмар Ейолофсон, който се разписа във втори пореден мач за столичани след гола си срещу Дунав. Възпитаниците на Росен Кирилов отправиха само един неточен удар по посока вратата на Милан Миятович и като цяло не застрашиха сериозно черногорския страж на Левски.

Закономерно в началото на втората част домакините решиха до огромна степен крайния изход на двубоя след комбинация между Алар и Паулиньо, завършена по хладнокръвен начин от бразилеца. В 67-та минута двамата си размениха ролите и този път австриецът бе в прегръдките на съотборниците си. Това бе и първи гол за Алар в първенството след попаденията му срещу Ружомберок и Спартак Варна съответно в първия квалификационен кръг на Лига Европа и 1/16-финалите за Купата на България.

До края не паднаха нови попадения и така играчите на Петър Хубчев се поздравиха с шести последователен домакински успех в лигата. Тимът вече е еднолично втори в класирането, на четири точки зад лидера и шампион Лудогорец, който в изтеглен мач надигра в къщи Берое с 3:1. Вчера пък Локомотив Пд сбърка при визитата на Славия и завърши наравно 1:1. Етър пък остава девети в таблицата с актив от 14 точки. В следващия кръг Левски гостува на Ботев Пд, докато Етър приема у дома приема у дома Черно море.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буко Баламата

    6 3 Отговор
    Абе а с Литекс-Ловеч-цска какво става?

    Коментиран от #3

  • 2 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    НЕ СТРАДАЙТЕ ,ЧЕ ФК "ЛЕВСКИ " НЯМА УСПЕХИ В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ !!!!!!!!! РИТАНЕТО НА ТОПКА Е ПРОБЛЕМ И РОДИНАТА МУ !!!
  • 3 Ехо

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Буко Баламата":

    Същото, както и с Лафчиното лефски!