Last news in Fakti

10 Ноември, 2019 21:10 2 230 4

Невероятен мач! Ливърпул надви Манчестър Сити и гледа към титлата

  • ливърпул надви манчестър сити-
  • 3:1-
  • висша лига-
  • англия

''Мърсисайдци'' бяха по-ефективни пред гола и заслужено спечелиха дербито на върха

Невероятен мач! Ливърпул надви Манчестър Сити и гледа към титлата - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ливърпул направи още една голяма крачка към така мечтаната титла в английската Висша лига, след като надигра категорично големия си конкурент Манчестър Сити с 3:1. По този начин футболистите на Юрген Клоп се откъсват на девет точки дистанция пред "гражданите" и на 8 от втория Лестър и третия Челси.

Головете за ''мърсисайдци'' отбелязаха Фабиньо (6'), Мохамед Салах (13') и Садио Мане (51'). Почетното попадение за Сити дойде в 78-ата минута и бе дело на Бернандо Силва.

Двубоят бе съпътстван и от някои спорни ситуации, които отприщиха гнева на мениджъра на Сити Хосеп Гуардиола, тъй като и двете ситуации отидоха в полза на Ливърпул. Първо, преди първия гол на ''червените'' имаше ситуация в тяхното наказателно поле, в която Трент Александър-Арнолд игра с ръка и може би реферът трябваше да отсъди дузпа за Сити. От друга страна обаче, преди Александър-Арнолд да докосне топката с ръка, Бернардо Силва имаше подобно взаимодействие с топката.

През втората част, Гуардиола отново имаше претенции за дузпа, като и в тази ситуация бе замесен десният защитник на Ливърпул. Топката отново се докосна до ръката на Александър-Арнолд, но този път тя бе плътно до тялото му и по-скоро не би трябвало да се отсъжда дузпа в ситуация, както и на практика стана.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛИСТА

    1 13 Отговор
    Е ИМАШЕ 2-ВЕ ДУЗПИ ЗА СИТИ АМА ВАР СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ
  • 2 Обективния32

    3 0 Отговор
    Реалиста гледа реално на нещата,ама ти не.
  • 3 Завръщането на Джедаите

    3 0 Отговор
    Аххх как ги боли и Сити и Юнайтед , Челси и артилерията ! И ще продължава да се увеличава болката като възпален хемороид чакащ за смазка .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.