Last news in Fakti

14 Ноември, 2019 13:16 1 404 0

Меси е най-желаният съотборник за Пеле

  • лионел меси-
  • пеле

Ако бяхме в един отбор, опонентите щяха да се безпокоят от двама играчи, а не само от един

Меси е най-желаният съотборник за Пеле - 1
Снимка: БГНЕС

Легендата на световния футбол Пеле даде обширно интервю пред “Гадзета дело спорт” по повод 50-годишнината от неговия гол номер 1000. Той беше запитан с кого от съвременните футболисти би желал да бъде съотборник.

“Бих казал Лионел Меси. Той е техничен играч, който асистира, подава, бележи и дриблира добре. Ако бяхме в един отбор, опонентите щяха да се безпокоят от двама играчи, а не само от един. В момента Меси е най-завършеният футболист. Преди във всяка страна се намираха по двама-трима играчи с голяма футболна култура. Еузебио, Антонио Симоеш, Йохан Кройф, Франц Бекенбауер, Диего Марадона, Гаринча, Диди. Колко хора изброих? Бяха толкова много.

Сега в световен мащаб има само двама-трима такива. Това са Меси и Кристиано Роналдо. Бих добавил и Неймар, който все още не се е превърнал във велика фигура за Бразилия. Надявам се на следващия Мондиал той да поведе отбора към световната титла. Дано тогава да е в добра физическа кондиция. Хората го критикуват, дори и аз на няколко пъти. Но ние забравяме, че той е наш продукт от академията на Сантос. Винаги искаме най-доброто за него. Често говоря за това с баща му. Технически той е отличен играч”, заяви Пеле.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА