15 Ноември, 2019 19:15 3 196 8

Кобрата може да се бие за световната титла на "Васил Левски"!

  • кубрат пулев-
  • бокс-
  • световна титла

Това сподели мениджърът му Ивайло Гоцев

Кобрата може да се бие за световната титла на "Васил Левски"! - 1
Снимка: БГНЕС

Националният стадион "Васил Левски" е сред вариантите за домакин на битката на Кубрат Пулев за световната титла на IBF, разкрива мениджърът на топ боксьора ни Ивайло Гоцев.

Кобрата се завърна в сряда вечер от САЩ, след като постигна 28-ата си победа (14 с нокаут) в 29-ия си мач на професионалния ринг. Той надигра по точки в 10 рунда Райдел Букър (26-3) и така защити званието за официален претендент на международната федерация.

Българинът ще пътува за Саудитска Арабия в началото на декември, за да гледа на живо боя на актуалния шампион Анди Руис с Антъни Джошуа. Кубрат трябва да се изправи срещу победителя от мача, а ако той откаже, ще се проведе среща за вакантната титла със следващия в ранглистата (Агит Кабайел или Адам Ковнацки).

Според мениджъра на Пулев - Ивайло Гоцев, вариантите за организиране на срещата са няколко. Една от опциите е "Васил Левски", а други такива са САЩ, Великобритания и отново Саудитска Арабия. Всичко това зависи от съперника, с когото ще боксира Кобрата. Ако мачът е за вакантна титла, то шансовете България да е домакин на събитието ще нараснат значително.

"По-удобният съперник от Джошуа и Руис ще е победителят, защото това ще бъде единственият. Но както видяхме, и в първата среща имаше изненада. Анди Руис може да повтори тази изненада, защото той има сила на удара, неговият стил е много агресивен, а Джошуа има проблеми точно срещу такива съперници", заяви Гоцев, цитиран от "Тема спорт".

"Затова аз мисля, че Анди Руис ще спечели, ако е добре подготвен. Аз го познавам от 25 години, той винаги е бил в супертежка категория, винаги са му личали излишните килограми, но в крайна сметка това не му пречи. Така че може би това е неговата сила, тези допълнителни килограми, с които влиза. Имайте предвид, че той има силен удар и скорост, много е бърз в ръцете, така че излишното тегло не му пречи в случая", добави Гоцев.

Мениджърът допълни, че следващата седмица ще бъде потвърден и съперникът на Тервел Пулев на галавечерта в Пловдив на 14 декември. Тево трябва да боксира за вакантната Интерконтинентална титла на WBA. "Всичко е ясно и всичко е много добре наредено. Противник има и ще го обявим официално в следващите няколко дни. В Пловдив ще съобщим името и детайлите около срещата", каза още Гоцев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    8 5 Отговор
    Може и свинското да стане пак 5 лева ама едва ли....
  • 2 Варианта

    0 1 Отговор
    В смисъл какъв, Аз го разбирам че националния стадион е един от вариантите които няма да станат!
  • 3 Sofia

    1 0 Отговор
    Националния стадион не може да побере хората, нито паркингите в околността . Центъра ще бъде затворен...радост за пешеходците
  • 4 Знаещ

    1 1 Отговор
    Ти май нищо незнаеш българското свинско хубаво и вкусно месо на по малки парчета се продава в София в фирмени магазини на свинекомплекси от България на цена 3,50 три лева и петдесет стотинки а останалото месо в магазините е внос от Европа -месо с изтекъл срок на годност от държавни резерви и големи вериги магазини цялата врътка е че хубавото месо се изнася за Европа а от там нашите производители внасят месо без пари тоест екерсажното което е за изгаряне а нашите търговци го внасят в България и ни тровят с него а малките парчета свинско които могат да се намерят в магазините за месо това е остатъкът от нашето хубаво месо което отива за чужбина.

    Коментиран от #5

  • 5 Мдааа

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Знаещ":

    Как искам да се върна назад във времето и ако може завинаги да живея в МОЙТА РОДИНА НРБ. Ехххх ако можеше.
  • 6 vasik atanasova

    1 2 Отговор
    КОБРАТА НЯМА КАК ДА СТАНЕ ШАМПИОН
    ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ НЯКАКВА МАГИЯ
    КАКТО ПРЕДИ 20 Г СЕ СЛУЧИ С КАТЕРИНА ДАФОВСКА
  • 7 Васил Левчев

    1 1 Отговор
    Нека ако може да не продължава напред на националния стадион
  • 8 Гост

    0 0 Отговор
    Кобрата е Шампион ве калъфи малки