Last news in Fakti

16 Ноември, 2019 18:36 2 163 6

Ивелин Попов приключва с националния отбор

  • ивелин попов-
  • национален отбор-
  • чехия

Ще изиграе последния си мач срещу Чехия

Ивелин Попов приключва с националния отбор - 1
Снимка: fakti.bg

Капитанът на България Ивелин Попов шокира всички и обяви, че срещу Чехия ще изиграе последната си среща с екипа на националния отбор.

„Надявам се да започна от първата минута, защото обявявам, че утре ще ми е последният мач за националния. Изчаках да се класираме за баражите – успяхме. През Лигата на нациите. 32-годишен съм, 90 мача и 12 години винаги съм бил част от националния отбор. Трябва да се смени поколението”, каза Ивелин Попов.

След изказването му селекционерът Георги Дерменджиев опонира, че Попето може да помогне в баражите за класиране на европейското.

България излиза в последен мач от евроквалификациите срещу Чехия от 19:00 часа на "Васил Левски". Срещата е без значение и за двата отбора. Гостите си осигуриха участие на Евро 2020, а "лъвовете" са на полуфинал в Лигата на нациите и две победи ги пращат също на финалите.

Попов получава първа повиквателна през 2007 година за контрола срещу Уелс. Тогава селекционер на тима ни е Димитър Пенев. През същата година записва първи минути за тима ни, след като заменя Георги Пеев в европейската квалификация срещу Холандия (0:2). През 2009 година юношата на Левски вкара първото си попадение за представителния ни тим - срещу Швейцария.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я. Петров

    6 0 Отговор
    Благодаря на всеки отделил част от живота си за България.
  • 2 Загрижен за националния

    13 4 Отговор
    Този спънат кон отдавна не трябваше да играе в националния. Сега като обявява, че спира с националния, защо ще го пускат утре с чехите? Само млади трябва да пускат, като процедират в Англия в момента. Всич1ки стари -аут от националния. Станахме за смнях с тези вътбо;исти. Нямат душа, търгаши заедно с тези от БФС и агентите им.
  • 3 Behemoth

    7 2 Отговор
    Кой тоя?

    Коментиран от #5

  • 4 Куц кон

    9 2 Отговор
    По добре не играй. Тоя както се появи незабележимо така ще си отиде. Голям срам.
  • 5 Фен

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Behemoth":

    А ти пък кой си ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.