19 Ноември, 2019 20:30 4 972 14

Съмнителните договори на БФС започнаха да "изплуват"

  • бфс-
  • договори

Едва ли някой се е съмнявал, че ги има

Съмнителните договори на БФС започнаха да "изплуват" - 1
Снимка: БГНЕС

5,5 мил. лв. е отпуснала държавата на Българския футболен съюз за развитие на детско-юношеския футбол между 2015 и 2018 година. За три години министерството отпуска на БФС малко над 1 милион лева за футболни екипи, разкрива bTV.

Българският футболен съюз е купувал екипи за юноши от афганистанска фирма. Медията разкрива, че за последните 3 години, от 2015 до 2018, са отделени 1 милион лева на 3 транша по 336 000 лв, подписани от Красен Кралев и Борислав Михайлов. Финансовите средства е трябвало да послужат за 11 хиляди екипа и 1800 топки. Самият договор е сключен с "Белал Сохайб", която е от Афганистан.

Заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов казва, че няма представа какво е това дружество. Попов допълва, че големите фирми не проявяват интерес, защото цените са много ниски. Договорът между "Белал Сохайб" и БФС е за екип на стойност 25 лв. Проверката на bTV показва, че от Италия са намерили екипи за 20 лв.

През 2016г. и 2017г. държавата отпуска още 672 000 лева за екипировка, но изпълнителят е друг - "КОСМОС КИДС 2013". От медията намират Мария Хакимзада (името ѝ е записано под един от договорите с БФС) на адреса на дружеството. Тя отрича за подобни договори и твърди, че не е подписвала.

Сметките на bTV показват, че Футболният съюз е платил за доставка на 33 600 екипа за 3 години, тоест екип за всяко пето момче в България на възраст между 10 и 14 години.

Антон Попов твърди, че няма злоупотреба. Президентът на ФК "Легия" (Рударци) Никифор Никифоров пък отрича да е получавал екипировка, както и неговите колеги от региона.

Наскоро пък проучване на dsport показа,че с топките, с които се играе в българското първенство са с логото на полската лига "Екстракласа". За тях БФС също е получил стотици хиляди левове от държавата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рамбо

    42 0 Отговор
    ТАМ ВИНАГИ Е СМЪРДЯЛО !!!!!!!!!!
  • 2 Последния софиянец

    37 0 Отговор
    Сега ще си играят с топките на Прасен Крадлев и Перуката. Само четири са ама дано стигнат.
  • 3 ПернишкиО

    33 0 Отговор
    Перукан е гоУем танцьор "играч"
  • 4 слаботоков

    24 1 Отговор
    А НАП и КОМПИ дали ще проверяват перукан? ??????
  • 5 ВИКТОРИЯ ПЕТРОВА

    18 1 Отговор
    Ама и дебелия пеликан КраДев, пардон Кралев трябва да го проверят, че хич не му е чиста работата!!! Много се бяха сдушили с перуката по едно време ама им развалиха калимерата...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Преброяване на бесните язовци

    15 0 Отговор
    Закривай. Нямаме нужда от БФС.
  • 8 Пенсионерка канонерка

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "El Torro":

    Ти колко си наивен! От кого да крадат?! От мутрите-хотелиери ли?!

    Коментиран от #14

  • 9 Лечков

    2 6 Отговор
    Ние сме легенди ...
  • 10 Ейии

    15 0 Отговор
    Защо все журналистите трябва да откриват злоупотреби? Къде са органите, който това им е работата? Ако институциите си вършеха работата, където и да бръкнат ще се разсмърди, но така се получава, когато никой не върши това, което му се отдава, а всички са назначени на принципа на шуробаджанащината(мафията). По цял ден убиват времето със кафета и цигари. Няма Друга Такава Тъпа Държава! Няма и да има.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 антрашпиц

    8 0 Отговор
    Навсякъде едно и също-ЯКО КРАДЕНЕ!!!
  • 13 gggw

    6 0 Отговор
    да разкарат базата от бояна, заедно с резиденцията и да направят парк за децата.. аман от селяндур
  • 14 El Torro

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пенсионерка канонерка":

    Съжалявам човече, такъв съм. Но понеже всеки говори за децата, как нямало пари за спорт, за тренировъчни бази за екипи как младото поколение не спортува и се търсят начини за това и т.н. и сега когато се отпускат кинти тия гадове се чудят как да ги откраднат. Възмутен съм, престъпници.