Last news in Fakti

23 Ноември, 2019 20:02 1 364 4

Лудогорец излъга Локомотив (Пловдив) и се откъсна на върха

  • лудогорец-
  • локомотив (пловдив)-
  • победа за орлите-
  • 2:0-
  • efbet лига

Разградчани срещнаха сериозен отпор в хода на мача, като дори им се наложи да правят пълен обрат от 0:1 до 2:1

Лудогорец излъга Локомотив (Пловдив) и се откъсна на върха - 1
Снимка: Гонг

В дербито на 17-ия кръг на efbet Лига Лудогорец победи Локомотив Пловдив с 2:1. На шампионите се наложи да обръщат резултата, след като губеха в началото на двубоя. Головете за успеха реализираха Марселиньо и Лукоки, редовен гол на Моци беше отменен през втората част. За гостите точен беше Ожболт, а греда нацели Георги Илиев. Това беше и първо поражение на "смърфовете" от 9 мача, за последно тимът на Бруно Акрапович падна от Левски.

Първата ситуация дойде още в 4-ата минута, когато Ожболт беше спрян с флаг за засада, но останаха съмнения в отсъждането на страничния рефер. Активността на пловдивчани беше възнаградена, след като те все пак откриха резултата в 11-ата минута на двубоя след попадение на Ожболт. Удар на Димитър Илиев беше спасен от Пламен Илиев, но кълбото попадна в Ожболт, който се разписа с елегантен удар. Малко преди попадението Димитър Илиев стреля добре, но топката беше в обсега на вратаря Илиев.

Само 4 минути по-късно Марселиньо изравни резултата с хубав удар и елегантен гол.

В 32-ата минута Джоди Лукоки направи резултата 2:1. Той се възползва от пас на Кешеру, който се възползва от грешка в отбраната на Локомотив, тъй като Томашевич върна една топка към вратаря, и матира Луков. Две минути по-рано Георги Илиев нацели напречната греда на вратата на Илиев.

До почивката и двата тима търсеха попадение, но на почивката резултатът остана непроменен - 2:1 за Лудогорец.

През втората част домакините тръгнаха добре и в първите атаки Анисе стреля опасно, но топката не намери целта. В 69-ата минута на двубоя Томашевич падна в наказателното поле на Лудогорец, но съдията остави играта да продължи. Две минути по-късно Пламен Илиев демонстрира класа и спаси удар на Ожболт. В 73-ата минута Аралица опита да матира Илиев, но той излезе предвидливо и улови топката.

В 85-ата минута Моци се разписа, но попадението беше отменено неправилно заради засада.

Така в крайна сметка Лудогорец победи с 2:1 и увеличи дистанцията си от съперника в този двубой на 9 точки. Лудогорец има 45, а Локо Пд е с 36./gong.bg


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Омг

    5 5 Отговор
    Лъжа, не са ги излъгали, а ББ кинг е получил обаждане от Домусчиев
  • 2 Amix

    2 2 Отговор
    Кренвиршите🥖
  • 3 Чорбата

    0 0 Отговор
    Селско надлъгване .
  • 4 ЗЛОБЕН

    1 2 Отговор
    НЕ ЛУДОГОРЕЦ ИЗЛЪГА ЛОКО ПД. А СЪДИЯТА ИЗЛЪГА ЛОКОТО. ОСЕМ ГОДИНИ СЕ ПОВТАРЯ ЕДНО И СЪЩО. С ТАКОВА СЪДИЙСТВО ЛУДОГОРЕЦ ВЕЧНО ЩЕ Е ШАМПИОН.