24 Ноември, 2019 18:05 1 036 2

Берое взе своето в Русе с класика

  • берое-
  • победа-
  • над дунав-
  • 3:0-
  • efbet лига

Най-после глътка въздух за назначения на скоро за старши треньор на Берое Димитър Димитров-Херо

Берое взе своето в Русе с класика - 1
Снимка: beroe.bg

Берое спря неприятната си серия от две поредни загуби по най-добрия възможен начин. Заралии взеха успеха в трудното гостуване на Дунав и зарадваха новия си наставник Димитър Димитров. Те надделяха с 3:0 и отново чукат на вратата на Топ 6.

Ветеранът Мартин Камбуров се появи в своя мач №400 в родния елит и го ознаменува с попадение №226, с което откри резултата в 57-та минута. По-малко от четвърт час преди края Ибрахима Конте реализира и втория гол и сложи точка на спора. Конте оформи класиката преди края и подпечата трите точки.

Така старозагорци събраха 24 точки, с колкото е и Черно море в спора за Топ 6. Дунав със своите 16 точки диша все още спокойно, но там проблемите са от друго естество.

Първата част не предложи толкова емоции на зрителите. Чистите положения липсваха, а двата тима се бяха захапали в здрава битка. Първата възможност в мача дойде в 8-та минута, когато Стефан Христов от Дунав стреля с глава от чиста позиция, но слабо и Душан Перниш спаси.

Още в ответната атака и гостите отвърнаха на удара. Тогава Иван Бандаловски нахлу по десния фланг, намери в наказателното поле Ибрахима Конте, чийто удар беше слаб и беше избит от Благой Макенджиев. Но ако стражът беше отбил по-силно, кълбото щеше да падне на крака на Мартин Камбуров, който беше непокрит, така че се намеси по най-точния начин.

Последва затишие чак до 31-та минута, докогато нямаше нито едно интересно положение. А във въпросната минута заралии можеха да поведат, но Иван Минчев по най-нелеп начин пропиля страхотна възможност. Тогава Александър Василев нахлу в наказателното поле и го намери с добър пас на чиста позиция, но халфът стреля нескопосано над вратата.

Две минути след това пак русенци бяха близо до гола, но хубав фалцов удар на Мартин Костадинов беше спасен от Перниш. На практика от всички изброени положения, нямаше нито едно, което да наречем изцяло 100-процентово.

Такова дойде едва в 40-та минута. Тогава Ахмед Ахмедов с хубав пас между централните защитници изведе Мартин Костадинов сам срещу Перниш. Футболистът на Дунав не докосна добре топката и позволи на вратаря с крак да избие и да предотврати единственото добро голово положение преди почивката. Така тя дойде при нулево равенство.

След почивката нещата не се промениха много, поне в първите минути на полувремето. Но в началото на тази част се случи това, от което този двубой имаше нужда - падна гол. При първата истински хубава атака на Берое гостите стигнаха до попадение.

Това се случи в 57-та минута, когато Александър Цветков изведе Мартин Камбуров зад защитата, ветеранът запази хладнокръвие и с хубав удар над вратаря Макенджиев отбеляза за 1:0. Домакините имаха претенции първо за засада, а после и за игра с ръка на Цветков при поемането на топката. Но реферът даде зелена светлина и голът беше факт - 1:0.

Само две минути след това ветеранът можеше да отбележи и своя 227-и гол в 400-ия си мач. Той получи пряк свободен удар пред наказателното поле, стреля опасно под гредата, но Благой Макенджиев с една ръка изби и опази интригата в мача.

Домакините можеха да изравнят в 66-та минута, когато топката се озова на крака на непокрития Ивайло Лазаров на около 25 метра от вратата, но ударът му, макар и силен, беше точно в обхвата на Перниш и той без проблем улови.

Дунав се опитваше да търси попадението, но без успех. И русенци бяха наказани в 78-та минута, когато всичко на практика приключи. Тогава с дълъг пас Рубен Бригидо беше изведен зад защитата, той преодоля и вратаря, но отиде твърде встрани. Това наложи да центрира в наказателното поле, където Мартин Ковачев надскочи Мартин Камбуров, но отклони за непокрития Ибрахима Конте и той не сбърка при този подарък - 2:0.

В последните минути мачът се доиграваше. Но въпреки всичко остана време и за трети гол на Берое. Той дойде в 88-та минута. Александър Василев направи хубаво центриране в наказателното поле, където Мартин Камбуров умно се покри, защото беше в засада и позволи топката да стигне до Ибрахима Конте, който направи 3:0.

Това беше всичко интересно в този мач и той приключи при класика в полза на гостите. Те вече имат 24 точки и взеха глътка въздух преди ключовото домакинство на Левски в другия кръг. Дунав пък е в долната половина на таблицата, но не изглежда застрашен от директно изпадане в края на редовния сезон./gong.bg


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Pompev/beroec

    1 1 Отговор
    Берое оле,зелени боговеее

    Коментиран от #2

  • 2 нали

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Pompev/beroec":

    от снимката се вижда, че всъщност са черни богове..