Last news in Fakti

25 Ноември, 2019 12:43 3 583 3

Хамилтън обяви кога се оттегля от Формула 1

  • люис хамилтън-
  • формула 1
Хамилтън обяви кога се оттегля от Формула 1 - 1
Снимка: БГНЕС

Люис Хамилтън обяви кога смята да се оттегли от Формула 1: това ще стане в момента, в който спортните ангажименти ще започнат да натежават на личния му живот. Британецът завършва своя тринайсети сезон във Ф1, като в шест от тях е бил шампион.

През 2020 той ще бъде вторият най-възрастен пилот на решетката след Кими Райконен. За момента не се знае обаче кого ще привлекат Уилямс за единственото свободно място, останало за догодина, но едва ли ще е някой над 34-годишна възраст.

При участие в Шоуто на Греъм Нортън по английска телевизия Люис бе попитан няма ли да започне да му тежи възрастта в скоро време. 34-годишният Хамилтън отговори, че решението кога да се оттегли ще дойде не толкова заради физическото натоварване, а заради психическото.

"Времето ми за реакция все още е доста добро. По някое време то ще се влоши, но това може да се оправи с подходящи тренировки. Все пак смятам, че идва момент, в който нещата започват да ти тежат. Изискванията във Ф1 са много високи, жертвите, които човек прави, за да бъде на най-високо ниво нарастват всяка година."

"Започва да ти отнема все повече от времето за семейството, за приятелите… Идва момент, в който просто вече не искаш да продължаваш" завърши Хамилтън. За момента, обаче, шесткратният световен шампион остава напълно мотивиран да се състезава срещу младите надежди и след навлизането на новите правила през 2021.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    6 6 Отговор
    Тоя от 5г се отказва, но ако го бият другия сезон край. Най-много още един да се пробва и чао!
  • 2 Люис

    6 1 Отговор
    Щом го дървя значи още съм млад.....................
  • 3 Иво

    7 7 Отговор
    Но сигурно няма да постъпи като ВЕЛИЧИЕТО Шумахер - на стари години да се пробва пак да се върне във Формулата - и да стане за смях ! Това лакомията за още пари е неизлечима нещо! Даже си позволи на пистата, по време на състезание да слезе от болида си, за да се разправя с Д. Култард / а тогава вината си беше НЕГОВА /. Ама така е с мисленето на някои самозабравящи се звезди. Фетел върви точно по неговите стъпки / като начин на поведение / от доста време. Немски тип на мислене, май ?!