Last news in Fakti

28 Ноември, 2019 10:25 1 174 0

Ясно е кой ще смени Кубица в Уилямс

  • уилямс-
  • сменят кубица-
  • с николас латифи-
  • формула 1

Николас Латифи ще кара за Уилямс във Формула 1 през 2020г.

Ясно е кой ще смени Кубица в Уилямс - 1
Снимка: БГНЕС

Уилямс официално потвърдиха, че Николас Латифи ще замени Роберт Кубица през 2020. С това решение стартовата решетка за следващия сезон е вече запълнена, така че Нико Хюлкенберг също остава без място.

Латифи, който води в шампионата Ф2, беше очакваният избор на Уилямс. Той взе участие в шест тренировъчни сесии за тима от Гроув тази година. Клеър Уилямс обяви, че всички са много впечатлени от постигнатото от Николас във Формула 2 и от отдадеността, която е показал към отбора.

"Николас се превърна в установен и уважаван член на Уилямс. Очакваме с нетърпение той да поеме новата си роля и да ни помогне в обратния път нагоре", заявиха от Уилямс.

"Нямам търпение да започна това приключение с тима и много се вълнувам за моя дебют във Ф1 по време Гран при на Австралия 2020" заяви от своя страна Латифи.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА