25 Ноември, 2019 13:56 2 367 7

Мениджър: В Европа не броят българските футболисти и специалисти за живи

  • георги захариев-
  • футбол-
  • европа-
  • мениджър

В Бенфика всяко дете от школата работи по индивидуална програма

Мениджър: В Европа не броят българските футболисти и специалисти за живи - 1
Снимка: Facebook

Футболният мениджър Георги Захариев заяви, че българските футболисти и специалисти не се котират въобще зад граница. Той засегна темата с подрастващите в родния футбол и даде за пример методиката в португалския гранд Бенфика.

"Казвам ви честно, че българските футболисти и треньори не ги броят за живи. Това е истината, и дори не става дума само за Европа. Предлагал съм имена в Китай, оттам питат кои са ни футболистите и какви са им възможностите. Въобще не се котират. У нас подрастващите са готови да скатаят всеки метър, всяка минута от тренировката. Трябва самоинициативност.

В Бенфика всяко дете от школата работи по индивидуална програма. Влизаш в стола, всяко дете има своя кутия с протеин, магнезий, витамини, не им се дава нищо със захар, само плодове. Наличието на дубъл се подценява у нас. В България се работи на парче.

В Холандия специалисти учат футболистите на "сканинг" - така се казва буквално, да сканираш правилно футболния терен. Във Футболната асоциация на Англия лекции чете представител на "Гугъл", който им обяснява как да използват информацията. Бях на специална лекция, на която присъстваше Жан-Пиер Папен. Ставаше дума за проблема с отсъствието на уличния футбол.

Знам за случаи у нас, когато треньори, в школата на Левски например, карат футболистите да играят второто полувреме само с ляв крак. Марек при децата имаше загуби с по 0:10 и нагоре. Ниското темпо в родния футбол, говоря и за Първа лига, е заложено още от най-долните набори. Трябва методика, трябва да помага БФС.

95% от трениращите деца не стават футболисти и не се реализират в мъжкия футбол. Това не е само в България, така е навсякъде по света, това е закон. За да си сред тези 5% трябва да се отдадеш, трябва да не посещаваш дискотеки, да не ядеш пържени картофи, да не хващаш наргилето в бара. Кристиано Роналдо е нямал методист, седял е до късно във фитнеса в общежитието до стадиона на Спортинг. Гонили са го оттам, защото е било 23 часа", каза Захариев в "Студио Дерби".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошето

    16 0 Отговор
    Важното е в дискотеката да са номер 1...
  • 2 Иван

    8 0 Отговор
    Гоше, как без дискотека бе приятел. Ами като гледат от Божинката, Благо и цялата плеада знайни и незнайни национални “гарнитури”, които публикуват постоянно селфита от дискотеките с чалгарките, как тия деца да не копнеят да са като тях?

    Коментиран от #6

  • 3 Образованието

    2 0 Отговор
    Ама и забележете какви часове имали - Как да използват информацията от Гугъл. А нали нашите са си все "най-умничките". Ами спокойно можеше да им се назначат на нашите и уроци за ценности, античалгарство и за подходящи футболисти, на които да подражават.
  • 4 Домакин

    3 0 Отговор
    Без татуировки не може ...
  • 5 Илиана Раева

    2 0 Отговор
    Аз, откакто Наско изгони моя Серж Йофу от Левски, съм за закриване на професионалния футбол в България! Просто вече не е кеф и няма смисъл!
  • 6 Лабас

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Много си прав ,батковците ги учат на простотиите.
  • 7 Лабас

    4 0 Отговор
    Браво на автора ,жалко че се броят на пръстите такива като него ,повечето гледат келепира.