Last news in Fakti

26 Ноември, 2019 06:46 2 304 7

Шампионската лига се завръща с 8 мача

  • шампионска лига-
  • футбол

В група "А" предстои голямо дерби между Реал Мадрид и Пари Сен Жермен

Шампионската лига се завръща с 8 мача - 1
Снимка: БГНЕС

Време е за поредната порция битки в Шампионската лига. Мачовете от петия кръг в груповата фаза съдържат сериозна интрига и след тях някои тимове ще си осигурят място на осминафиналите, а други ще се простят с надеждите си да участват в директните елиминации.

В група "А" предстои голямо дерби между Реал Мадрид и Пари Сен Жермен. Французите вече се класираха за следващата фаза, а дори точка на "Сантиаго Бернабеу" ще ги бетонира на първото място. Реал обаче ще търси реванш за поражението с 0:3 в Париж и това обещава да превърне мача в истинско зрелище. Интересен ще е и двубоят между Галатасарай и Брюж, който по всяка вероятност ще реши съдбата на третото място в групата.

В група "В" Байерн (Мюнхен) записа 4 поредни победи и ще се опита да запази пълния си актив и при визитата на Цървена звезда. Баварците са в подем след треньорската смяна и ще играят без напрежение, защото още преди няколко седмици се класираха за 1/8-финалите. Звезда има два успеха от 6 мача срещу този съперник, а един от тях беше в знаменитите полуфинални сблъсъци за КЕШ през 1991 година. Сръбският тим още не е загубил шансове за второто място, но трябва задължително да победи днес и в същото време Тотнъм да не спечели срещу Олимпиакос. Три точки в Лондон ще гарантират на "шпорите" мачове в турнира и през пролетта. Отборът игра силно в дебюта на Жозе Моуриньо - 3:0 срещу Уест Хам, а сега португалецът ще иска да види подобно представяне и в първия си домакински мач.

В група "С" Манчестър Сити посреща Шахтьор (Донецк) и с евентуална победа може да си осигури не само класиране за осминафиналите, но и първата позиция. "Гражданите" бяха безкомпромисни през септември в Украйна - 3:0, а през миналата година сразиха "миньорите" и с още по-гръмкото 6:0. Шахтьор спори за второто място с Динамо (Загреб), като и двата тима имат по 5 точки. Хърватите ще гостуват на последния Аталанта с амбицията да измъкнат поне равенство. Бергамаските обаче също са в играта за продължаване напред и при положително развитие на двубоите тази вечер, ще са само на точка зад Динамо и Шахтьор.

Дербито в група "D" е между Ювентус и Атлетико Мадрид. В първия кръг двата тима направиха 2:2 в испанската столица, след като "дюшекчиите" наваксаха пасив от два гола. Юве вече е на осминафиналите, но иска и първото място. Успех в Торино ще класира напред и Атлетико. В другия мач от групата един срещу друг излизат Локомотив (Москва) и Байер (Леверкузен). Трите точки на "железничарите" бяха спечелени именно срещу "аспирините", а германците изненадаха Атлетико (2:1) и имат същия актив. Днес един от двата тима може да направи решителна крачка към третото място, даващо право на участие във фазата на елиминациите на Лига Европа.

Шампионска лига, групова фаза - 5-и кръг:

Група "А":
Галатасарай - Брюж
Реал Мадрид - Пари Сен Жермен

Група "В":
Цървена звезда - Байерн (Мюнхен)
Тотнъм - Олимпиакос

Група "С":
Аталанта - Динамо (Загреб)
Манчестър Сити - Шахтьор (Донецк)

Група "D":
Локомотив (Москва) - Байер (Леверкузен)
Ювентус - Атлетико Мадрид


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай Колев

    2 0 Отговор
    Ако добавите и часовете на срещите, както и каналите по които ще ги дават, ще стане истинска новина.
  • 2 Sonny

    0 0 Отговор
    Да бе, такива такси за Max Sport и накрая дават само някви умрели мачове.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 MichaelFip

    0 0 Отговор
    http://mysite.ru
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.