27 Ноември, 2019 18:00 1 939 5

"Златен дъжд" за двата клуба от Манчестър

  • манчестър сити-
  • манчестър юнайтед

Добри новини за Сити и Юнайтед във финансов аспект

"Златен дъжд" за двата клуба от Манчестър - 1
Снимка: БГНЕС

Английският шампион Манчестър Сити се сдоби с нов инвеститор в лицето на американската инвестиционна компания Silver Lake. Собственикът на “гражданите” City Football Group продава на янките около 10% от своя дял, равняващ се на 500 млн. долара. Сега Silver Lake ще вкара нов капитал в дружеството, което е собственик и на други клубове в САЩ, Австралия, Япония, Испания, Уругвай и Китай.

По този начин цената на City Football Group нараства до 4,81 млрд. долара, което е нов рекорд в света на спорта. За сравнение, пазарната стойност на Манчестър Юнайтед е около 2,84 млрд. долара.

В същото време градският съперник Манчестър Юнайтед е близо до подписването на нов спонсорски договор. В момента ,,червените дяволи‘‘ имат договор с автомобилния гигант "Chevrolet", който е на стойност 64 милиона паунда годишно, което е и най-високото възнаграждение във Висшата лига.

Контрактът изтича през 2021 г. , като според медиите вицепрезидентът на Юнайтед Ед Удуърд вече е намерил заместник на "Chevrolet" в лицето на китайската компания "Haier".

"Haier" е най-големият производител на домакински уреди в света, като притежава няколко известни марки, включително и "Hoover".

Ръководители на "Haier" вече водят преговори с представители на Манчестър Юнайтед, като се смята, че от клуба искат предсрочно да прекратят сътрудничеството си с "Chevrolet". Ако се стигне до споразумение с "Haier", то сделката би била на стойност от 70 милиона паунда годишно.

Въпреки високите си позиции в комерсиалния свят ,,червените дяволи‘‘ се затрудняват да възвърнат предишната си слава на терена. За последно отборът триумфира с титлата в Англия през 2013 година.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    10 0 Отговор
    Хихихи златен дъжд а? ха-ха-ха.....

    Коментиран от #2

  • 2 Хаха

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Behemoth":

    Преверзници сър !
  • 3 Бесен Язовец

    6 0 Отговор
    На мене Хасан всяка вечер ми прави златен дъжд, докато през това време слушаме руския химн!
  • 4 YNWA

    2 2 Отговор
    Китайски ментета и ьонайтет са просто създадени един за друг.
  • 5 Коректен

    7 0 Отговор
    Радактора май трябва да провери за едно от значенията на "златен дъжд".
    Иначе ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха.