Last news in Fakti

2 Декември, 2019 13:59 1 720 4

Грандовете във футбола не броят националите ни за живи

  • евро 2020-
  • национален отбор
Грандовете във футбола не броят националите ни за живи - 1
Снимка: fakti.bg

Грандовете отписват България за европейското догодина! Националите ни ще играят в групата на смъртта с Франция, Португалия и Германия, ако преодолеят баражите за класиране през март. В тях посрещаме Унгария в София, а при успех играем отново у дома с победителя от двойката Исландия - Румъния, пише "България Днес".

След тегленето на жребия в Букурещ селекционерите на световния шампион Франция, европейския Португалия и Бундестима не споменаха българите като потенциален четвърти съперник в групата. Очакванията са последният класирал се отбор да е Исландия, която се представи повече от добре на последните две големи първенства.

"Трябва да изчакаме да видим кой ще ни е третият опонент в групата", коментира португалският треньор Фернандо Сантош. "Може би ще е Исландия. Първият двубой с тях ще бъде повторение на първия от Евро 2016, а тогава беше много трудно за нас. Ще се подготвим добре за Европейското догодина, трябва да сме уверени и да опитаме да защитим титлата си."

Ако България успее да се докопа до класиране, в първия мач ще срещне именно отбора на Кристиано Роналдо. Мачът ще се играе на 16 юни на стадион "Пушкаш арена" в унгарската столица Будапеща. Отново там четири дни по-късно можем да срещнем световните шампиони от Франция.

Третият евентуален мач на родните национали срещу Германия ще се играе в Мюнхен на 24 юни. Треньорът на Бундестима Йоаким Льов остана доволен от жребия и според него това е шансът отборът му да докаже, че отново може да се бори с най-добрите.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    БРАВО БЪЛГАРИ ЗА РЕШЕНИЕТО !!--! А ТО Е :" ЩЕ ИГРАЕМ С ДОСТОЙНСТВО - НО НЯМА ДА СЕ КЛАСИРАМЕ " !?!?!? САМО ИСЛАНДИЯ МОЖЕ ДА ПРЕХЕБЕ -ТРИТЕ ОТБОРА -ТРИЛИАРДЕРИ В НАПЕЧАТАНИ ПАРИ -БЕЗ ПОКРИТИЕ !!!!!!!!!
  • 2 Цеко сифоня

    4 0 Отговор
    Споко бе, за наш'те сека загуба с по-малко от 6:0 си се смета за победа. Тъй че напред !
  • 3 😂🤣😂

    3 0 Отговор
    Ми то и родните "грандове" също са ги отписали. Ко се изненадвате. Българчетата са почти изчезнали не само в Лудогорец, но и в ЦСКА, и в Левски, и почти при всички. Да ви карам да ми изборите поне десет българи от водещите ни отбори, вие или ще споменете вече пенсионирани, или ще се откажете с усмивка, или пък ще вземете да се справите, ама ще споменете и такива неизвестни та чак секретни имена, че ще трябва да ги проверявам 😂🤣😂
  • 4 Johansson

    5 0 Отговор
    Ми то и аз като бг гражданин не ги броя, па кво остава за чужденците.