Last news in Fakti

2 Декември, 2019 14:57 2 764 7

Бербатов попадна в отбора на Манчестър Юнайтед за десетилетието

  • димитър бербатов-
  • манчестър юнайтед
Бербатов попадна в отбора на Манчестър Юнайтед за десетилетието - 1
Снимка: БГНЕС

Единственият българин, играл в Манчестър Юнайтед - Димитър Бербатов, получи поредното голямо признание за приноса си към клуба. Бившият нападател попадна в отбора на десетилетието на "червените дяволи", съставен от talksport.com.

Изданието посочва, че българинът е двукратен шампион на Англия с Юнайтед и е записал 150 мача за клуба. "Имаше толкова много моменти на индивидуален блясък от нападателя, но най-запомнящ се бе невероятният му хеттрик срещу Ливърпул при победата с 3:2 през септември 2010 година", пише изданието.

Споменава се, че Бербатов е носител на "Златната обувка" във Висшата лига през 2011 година и седемкратен получател на наградата "Футболист на годината" на България. Благоевградчанинът игра на "Олд Трафорд" в периода 2008-2012 година.

В отбора на десетилетието влизат Де Хеа, Евра, Видич, Фърдинанд, Валенсия, Скоулс, Гигс, Карик, Рууни, Бербатов и Ван Перси. Треньор на този дрийм тийм е сър Алекс Фъргюсън. Трябва да се отбележи, че от настоящия отбор на "червените дяволи" в този състав влиза един-единствен играч - вратарят Давид Де Хеа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не само това

    16 0 Отговор
    А единствен от тях с 5гола в един мач срещу КПР.Голям е затова остана в исторята на клуба.

    Коментиран от #5

  • 2 знаещ

    18 0 Отговор
    Напълно заслужено!!!Бербатов бе във върхова форма тогава и можеше да постигне още повече ако Съра не го унижаваше постоянно само заради това , че е българин!

    Коментиран от #4

  • 3 qwerty

    6 1 Отговор
    Трима има: Стоичков, Бербатов и Пенев.

    Коментиран от #6

  • 4 Помнещ

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "знаещ":

    Нормално е след като взе мексиканското недоносче-Ернандес. България е под 8млн. а само Мексико сити е над 12 млн.
    Това че Бербатов беше легендарен футболист не подлежи на съмнение. И ако не стане шеф на БФС съм сигурен че ще бъде мнооого успешен треньор и това го твърдя още от както беше в Юнайтед.
  • 5 Bu6naka

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Не само това":

    Не е КПР , а Блекбърн

    Коментиран от #7

  • 6 Кой Пенев?

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "qwerty":

    Не се разбра!
  • 7 антрашпиц

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Bu6naka":

    Да ,Блекбърн е,гледах то
    гава този мач...