2 Декември, 2019 22:47 1 924 10

Меси с шеста "Златна топка"!

  • лионел меси-
  • златна топка

Втори е Ван Дайк, трети Роналдо

Меси с шеста "Златна топка"! - 1
Снимка: БГНЕС

За рекорден шести път в историята Лионел Меси заслужи “Златната топка” за най-добър футболист в света за 2019 г. В анкетата на “Франс Футбол” аржентинският гений изпревари Върджил Ван Дайк, пише sportal.

Меси вече получи трофея още през 2009, 2010, 2011, 2012 и 2015 г., а сега го наследява от Лука Модрич. Големият съперник на Лео от последните над 10 години Кристиано Роналдо остана трети. Португалецът обаче не уважи церемонията в Париж, а предпочете да отиде на даването на награди в Италия.

Меси цял ден беше в центъра на вниманието и всичко сочеше, че той ще е №1. Вчера се появи снимка с предполагаемите резултати, според която той наистина беше на върха. Оказа се обаче, че това е било фалшификат, защото позициите на други от футболистите не съвпаднаха.

В Париж присъства и Христо Стоичков, които лично поведе Меси по червеното килимче при пристигането му.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пустиняка

    13 0 Отговор
    Нема Меси , нема Роналдо.. само божинката...
  • 2 Ицо

    6 2 Отговор
    нашият папагал още се подмята покрай големите с надежда за пост в Барса
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 filo

    5 7 Отговор
    Най-добрия футболист в историята е Лео Меси.

    Коментиран от #7

  • 6 Жорко

    7 6 Отговор
    Нагласена работа...не твърдя,че не е добър,но тази година,точно той?!? Айде нема нужда!
  • 7 Да ама

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "filo":

    За най добрия може да претендира само ако спечели световната купя начело на Аржентина. Иначе остава зад Пеле и Марадона.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ФАКТ

    1 0 Отговор
    за да сравнявате меси с пеле и марадона..първо трябва да преско4и футболисти като Неймар,луиш назариоделима Роналдо..роналдинйо,робен ,кристиано роналдо..и 4ак тогава може да бутате меси по нагоре...не знам каква е тази мания по меси.но той освен с един ляв крак..с друго не може да играе...това няма как да те направи перфектен футболист..и второ той освен за барселона за друг отбор така и не успя да се докаже като лидер дори и в собствения си национален такъв...с който между другото не е спе4елил абсолютно нищо...това не го разбирам..това ве4е му е втора златна топка която той по никакъв на4ин не я заслужава но я взема..по незнайно каква при4ина..а да пишете 4е меси е най добрия футболист в историята ,трябва да си доста пиян и да си нямаш никаква представа от футбол и футболисти..:)между другото аз съм фен на Неймар..и за миналия сезон единствените които трябваше да спе4елят златната топка бяха или Вандайк или Мане...или в краен слу4ай роналдо..който спе4ели и първенството на италия и купата на нациите с португалия,,не ми е ясно меси по какви заслуги спе4ели тази златна топка..сигурен съм 4е и той самият не знае..срам и позор за световния футбол...пълна излагация за втора поредна година...

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.