Last news in Fakti

3 Декември, 2019 19:56 1 176 2

Ботев (Пловдив) подчини Славия в София

  • купа на българия-
  • 1/8-финали-
  • ботев (пловдив)-
  • победа-
  • над славия-
  • 2:1

''Белите'' са аут от турнира за Купата на България

Ботев (Пловдив) подчини Славия в София - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Ботев Пловдив се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на България, след като отстрани тима на Славия. ''Канарите'' надделяха над столичния си съперник с 2:1 на заснежения терен в Овча купел. И двата гола за победителите вкара Тодор Неделев, докато точен за домакините бе резервата Калоян Кръстев.

Двубоят в София се игра при изключително тежки атмосферни условия, но двата тима показаха характер и изиграха здрав двубой на стадион ''Славия''. Първото полувреме определено бе за гостите от Пловдив, които успяха да отбележат две попадения, съответно в 3-ата и 27-ата минути.

Възпитаниците на Златомир Загорчич отговориха подобаващо през втората част и успяха да намалят, но не и да доведат мача до продължения. В заключителните минути на срещата домакините имаха няколко отлични възможности, но в крайна сметка късметът и добрите изяви на стража Янко Георгиев осигуриха победата на Ботев Пловдив.

По-рано днес втородивизионният ЦСКА 1948 поднесе голямата изненада в 1/8-финалите, отстранявайки отбора на Берое след победа с 4:3 в Стара Загора.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    3 2 Отговор
    Чичо Венци пак забогатя. Тоя ще разори букмейкърите.
  • 2 Магистър

    5 0 Отговор
    Тъпкано им го върнахме за фарса преди две години.Ботев на финал отново.Ай канари.....