Last news in Fakti

4 Декември, 2019 18:25 1 310 0

Още един Ботев напред за Купата - 4:0

  • ботев враца-
  • кариана ерден-
  • купа на българия

Ботев продължи към осминафиналите за Купата

Още един Ботев напред за Купата - 4:0 - 1
Снимка: БГНЕС

Ботев (Враца) не допусна изненади и продължава напред в турнира за купата на България, предава dsport. Елитният тим победи с 4:0 у дома Кариана (Ерден). Мачът на стадион "Христо Ботев" във Враца започна с едноминутно мълчание в памет на починалите легенди на клуба Петьо Петров и Николай Бакърджиев. Бащата на бившия национал Мартин Петров си отиде от този свят вчера сутринта на 67-годишна възраст. Баката, както наричаха Бакърджиев, пък почина на 19 ноември. Двамата бяха част от "златното" поколение на врачани, което спечели бронзовите медали в родния елит през сезон 1970/1971.

Ботев поведе още във втората минута с гол на Венцислав Керчев. Той се разписа след центриране от дясно довело до разбъркване в наказателното поле на Кариана.

В 14-ата минута Петър Атанасов нахлу от ляво в наказателното поле, стреля, топката се отби в крака на Владимир Мимев и попадна във Валери Божинов, който шутира от границата на пеналта, но вратарят Павел Станев улови.

Малко по-късно Кариана бе близо до изравняване, но ударът с глава на Реджеб Халил мина покрай десния страничен стълб.

В 25-ата минута Ботев поведе с 2:0. Васев атакува от ляво, центрира в наказателното поле, където Атанасов от непосредствена близост удвои преднината на своя тим.

В 36-ата минута резултатът стана 3:0 за Ботев. Врачани организираха контраатака, като Атанасов изведе Доминик Янков сам срещу вратаря на Кариана, който прати топката в мрежата за 3:0.

В 74-ата минута Симеон Мечев центрира от дясно, Генов стреля с глава, но врарят изби в ъглов удар. След изпълнението на корнера Атанасов уцели напречната греда.

В 90-ата минута резултатът стана 4:0. Доминик Янков вкара второто си попадение след центриране на Генов.

Ботев Враца - Кариана Ерден 4:0

Голмайстори: 1:0 Венцислав Керчев 2', 2:0 Петър Атанасов 25', 3:0 Доминик Янков 36', 4:0 Доминик Янков 90'


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА