11 Декември, 2019 00:02 1 745 0

Барса изхвърли Интер от ШЛ, 17-годишният талант Ансу Фати носи успеха на каталунците

  • барселона-
  • интер-
  • шампионска лига

"Нерадзурите" се нуждаеха от победа, за да продължат напред, а срещу себе си имаха отбор без Лионел Меси и с доста резервни футболисти

Барса изхвърли Интер от ШЛ, 17-годишният талант Ансу Фати носи успеха на каталунците - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона записа победа с 2:1 срещу Интер в мач от група "F" на Шампионската лига.

"Нерадзурите" се нуждаеха от победа, за да продължат напред, а срещу себе си имаха отбор без Лионел Меси и с доста резервни футболисти. Въпреки това "синьо-червените" оказаха съпротива, а в края отмъкнаха и победата след гол за историята. 17-годишният талант Ансу Фати стана най-младият голмайстор в историята на Шампионската лига.

Барса изхвърли Интер от ШЛ, 17-годишният талант Ансу Фати носи успеха на каталунците
Снимка: БГНЕС

Карлес Перес откри в 23-ата минута, а Ромелу Лукаку изравни в 44-ата. В 87-ата минута Ансу Фати донесе успеха на Барса.

Домакините първи стигнаха до много добро положение за откриване на резултата. В петата минута Лукаку запази чудесно топката в центъра и пусна подаване, което изостри атаката. Д'Амброзио се сдоби с възможност за шут от 20 метра. Той не намери добре топката и я прати над гредата. В осмата Карлес Перес получи в наказателното поле и от трудна позиция отправи много добър удар. Стражът Ханданович плонжира и изби.

Барса изхвърли Интер от ШЛ, 17-годишният талант Ансу Фати носи успеха на каталунците
Снимка: БГНЕС

В 19-ата Юмтити не се ориентира добре при висока топка и допусна Лаутаро да напредна по фланга и да ускори атаката. Лукаку подаде вляво към Бираги, който шутира и провокира първото спасяване на Нето. В 23-ата защитата на миланския тим се пропука в центъра си. Артуро Видал овладя в наказателното поле и подаде към Карлес Перес, който реализира от десет метра. Останаха съмнения за засада на Перес, но ВАР не се намеси и голът беше легитимиран.

В 34-ата Лангле направи огромен пропуск. Френският защитник не успя да добави в мрежата на ръба на малкото наказателно поле при почти преодолян вратар. Защитникът не намери очертанията на вратата. В 44-ата усилията на италианския състав донесоха гол. Тодибо позволи прекалено много на Лаутаро Мартинес. Аржентинецът намери начин да подаде към Лукаку, който фалцира топката и отбеляза за 1:1.

Барса изхвърли Интер от ШЛ, 17-годишният талант Ансу Фати носи успеха на каталунците
Снимка: БГНЕС

Домакините излязоха за втората част с нагласата за задължителна победа. В началото на полувремето "блаугранас" по-често осъщестяваха контраатаки, отколкото постепенни нападения. В 58-ата Карлес Перес показа страхотни умения за пробив и задържане на топката, напредна на скорост през центъра и подаде към Антоан Гризман. Френският нападател шутира, но Ханданович не допусна изненада и изби.

В 62-ата Валверде вкара на терена Луис Суарес и Френки де Йонг, като уругваецът пое капитанската лента от ръката на Иван Ракитич. В 64-ата Юмтити отново показа колебание, Лаутаро му отне и пусна към Лукаку. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед преодоля вратаря Нето, но си поведе прекалено дълго.

Барса изхвърли Интер от ШЛ, 17-годишният талант Ансу Фати носи успеха на каталунците
Снимка: БГНЕС

В 72-ата Лангле изглеждаше смешен срещу Лаутаро Мартинес. Аржентинският нападател си поигра с него и отправи много мощен удар от 22 метра, при който топката профуча покрай гредата. Минута по-късно вратарят Нето се справи с нисък изстрел на Лукаку. В 74-ата Лаутаро Мартинес вкара топката в мрежата, но при вдигнат флаг за засада, ратифициран от видеоповторението.

В 80-ата Интер отново порази мрежата на испанския първенец, но отново беше отсъдена засада. Лукаку беше зад защитата, а определено въздействаше на ситуацията. В 82-ата устремените в предни позиции "нерадзури" забравиха за защитата си. Четирима играчи на Барса атакуваха трима бранители, но не успяха да реализират. Де Йонг подаде вляво за Карлес Перес, който предпочете мигновен шут от трудна позиция изпрати кълбото над гредата.

В 86-ата 17-годишният суперталант на Барселона - Ансу Фати, появил се само минута по-рано, реализира страхотен гол за историята. Младата надежда отбеляза с прецизен удар от 20 метра, като не остави никакви шансове на Ханданович. Топката се търкули по тревата, намери гредата и влетя в мрежата за 1:2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА