13 Декември, 2019 15:47 1 484 4

Клоп преподписа за още пет години, наследникът му също

  • юрген клоп-
  • ливърпул-
  • стивън джерард-
  • рейнджърс

Джерард поднови с Рейнджърс

Клоп преподписа за още пет години, наследникът му също - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на английския гранд Ливърпул Юрген Клоп се е съгласил да продължи договора си с мърсисайдци до 2024 година, съобщава официалният сайт на европейския клубен шампион.

Германският специалист пое Ливърпул на 8 октомври 2015 година. През миналия сезон той изведе Ливърпул до трофея в Шампионската лига, след като през 2018 година мърсисайдци отново бяха на финала, но загубиха от Реал Мадрид. Под ръководството на Клоп тази година Ливърпул спечели и Суперкупата на Европа, а през сезон 2015/16 тимът игра още два финала - за Купата на лигата на Англия и в Лига Европа. В момента Ливърпул е убедителен лидер в класирането на Премиър Лийг от началото на настоящия сезон.

Преди да пристигне на “Анфийлд” Клоп имаше успешен период в Борусия (Дортмунд) между 2008 и 2015 година. Той донесе на “жълто-черните” 2 титли на Германия (2011, 2012), една купа на Германия (2012), две Суперкупи на страната (2013, 2014), а през сезон 2012/13 класира Борусия на финала на Шампионската лига, в който загуби от Байерн (Мюнхен). Между 2001 и 2008 година Клоп води Майнц 05, който е първият клуб в треньорската му кариера.

Ливърпул започна вихрено новия сезон, като записа 15 победи в първите 16 кръга на Висшата английска лига и е с 8 точки аванс на върха в класирането пред втория Лестър. Действащият шампион Манчестър Сити е трети, на 14 точки зад мърсисайдци. В Шампионската лига Ливърпул също върви добре, след като спечели групата си, където бе в компанията на Наполи, РБ Залцбург и Генк.

Любопитното е, че също днес Стивън Джерард продължи своя контракт с Глазгоу Рейнджърс също до 2024-а. Смята се, че именно Джерард ще наследи Клоп на "Анфийлд".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ливърпулчо

    8 0 Отговор
    Пожелавам на LIVERPOOL
    Вечно да са първи напук на останалите
    тимчета и дебилните им привърженици!
  • 4 Ливърпулчо

    1 2 Отговор
    ХА. ХА ХА !