Last news in Fakti

7 Юли, 2012 23:12 1 028 1

Полша отказа надеждите ни за финал

  • волейбол-
  • световна лига-
  • полша-
  • българия
Полша отказа надеждите ни за финал - 1
Снимка: CEV

Националният ни волейболен тим се прости с мечтата да играе финал в Световната лига, най-комерсиалната надпревара в този спорт. Възпитаните на Найден Найденов допуснаха тежка загуба от Полша с 0:3 гейма пред около 10 000 зрители в зала „Арена Армеец”. „Дружина Полска” водеше играта през целия мач и не изпусна водачеството и през трите гейма. Така утре поляците играят финал със САЩ, а България ще спори с Куба за бронза.

Спорното съдийство на главния рефер Франс Лодерус в някои ситуации, присъдени на Полша, накрая накара феновете да крещят „Мафия, мафия” и да го замерят.

В стартовия състав на България се завърша капитана Владо Николов. След равностойно начало поляците поведоха с четири точки, която в края на гейма се смъкна до 1, след като три аса заби Вальо Братоев, а след това дойде блокада на Виктор Йосифов. Звездата на Полша Бартош Курек не можеше да бъде спрян и сложи точка на спора.

Във втория гейм Цветан Соколов се появи на полето, но ситуацията се разви по идентичен начин – ранна преднина на Полша. С добра защита и насочен начален удар, поляците успяха да разстроят посрещането, а от там – и нападението ни. След нервното начало, лъвовете опитаха да пробият противника със сервиз, но не показаха ефективност в завършването на контраатаките.

Натискът на България в последния трети гейм така и не даде резултат. Селекционерът ни пусна в игра и Тодор Скримов, който направи няколко технични отигравания. След втората техническа пауза Полша поведе със 17:12. Тогава в главно действащо лице се превърна съдията, който не отсъди мрежа на Полша, а преди това и задържана топка, което взриви и без това нервната публика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Св. София

    0 0 Отговор
    Много ми е мъчно, че единствения колективен спорт, който ни носи успехи години наред и тази година всичко се развиваше успешно, условия, зала, отбор и публика, даже и много пари, шепа управленски неграмотни хора съсипаха една от малкото надежди на българския народ за обединение. Радостин Стойчев, след като е станал три пъти световен клубен шампион, световен младежки отборен шампион, две предходни поколения в семейството му всеки ден са живяли с мисълта за волейбола бе унижен по подобен начин, отстрани погледнато изглежда, че са чакали най-малката му грешка и да го обявят за недостоен.
    Всичко това, което има като опит е предпоставка за много сериозен професионализъми, добра основа за отлично развитие на волейболния ни отбор. Нито един от хората във волейболната управа няма успехите на този човек и дори всичките взети заедно. Не знам дали е от завист или некадърност, но нямат право да се отнасят по такъв начин, чрез уволнение веднага след неуспешен мач, дори е редно да му остават време да води отбора няколко години без да бъде притесняван за да разгърне своя потенциал, който е видно за всички, че притежава. България няма ресурсите на другите големи държави - САЩ, ГЕРМАНИЯ, ИТАЛИЯ, дори и ПОЛША за да не се ценят кадрите си.

    Срам за България са Данчо и Любо, Кьосев и другите от ръководството. Срамувам се от вас, в какво се е превърнал волейбола ни, просто няма такъв в клубен аспект, а и не само! ю
    Исках да остана тук в България да живея и да се развивам, но след седмици напускам от мястото, което остава без Вяра за нормален живот, без възможност за нормална Любов, изгубил всякаква Надежда, че ще има промяна!