Last news in Fakti

18 Декември, 2019 13:55 1 291 2

Община Сливен: Скатов №1 на Варна? Благодарим ви, че го взехте

  • атанас скатов-
  • алпинист-
  • община сливен-
  • община варна

Скатов продължава да иска пари от община Сливен

Община Сливен: Скатов №1 на Варна? Благодарим ви, че го взехте - 1
Снимка: БГНЕС

Алпинистът Атанас Скатов, който стана Спортист №1 на Варна за 2019 година, е взел 5000 лв от община Сливен за реклама и ПР на Сливен през 2019 г. В същото време Скатов е лице на община Варна в рекламната кампания „Варна – европейски град на спорта“ и според неофициална информация от община Варна е поучил в пъти по-голяма сума, пише varna-sport.com.

И пак в същото време, Скатов продължава да иска пари от община Сливен.

В комисията по Спорт под Сините камъни са получили искане от алпиниста за още хилядарки, след като през септември му е било отказано искане за финансиране.

„Благодарим Ви, че го взехте. Голям проблем ни е, защото не отговаря на никакви критерии за награждаване за спортно постижение през годината. Ние си имаме строги критерии за определяне на спортист №1 на Сливен за годината. Това е точкова система за участие на олимпийски игри, световни и европейски първенства и при нас няма как да има скандали. Първото нещо, което искаме, е протокол, някакъв документ за участие в състезание. При Скатов такъв документ няма и затова ние не сме го допускали до участие изобщо в класацията в годините назад“, обясни експертът в отдел „Спорт” на община Сливен Силвия Никова.

За община Варна обаче тези критерии нямат значение и чрез свои послушни журналисти избраха Скатов за №1 на 2019 година в града.

Какво тук значи някакъв си спортист №1 на Варна?

Кой е виновен за изборът му – спортните журналисти, кой друг.

Затова половината журналисти отказват да гласуват, а част от другата половина ще се откажат догодина.

Варна да се учи от Сливен как се правят тия работи, но не им изнася. Все пак да прочетат как го правят в Сливен.

Решението кой да е спортист №1, се взема от комисия, съставена от 11 представители – двама на общината – зам.-кметът Пепа Чиликова и експертът Силвия Никова, и девет от спортните клубове. След разгледаните и обсъдени номинации десетката бе определена чрез точкова система за най-доброто им постижение през годината от световни, европейски и балкански първенства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    7 3 Отговор
    Не виждам проблема! То спортистите в Бг от 70 години с това се занимават, да цицат който от където може. Вместо да харчите пари за "елитен " спорт, по-добре е да финансирате детските спортове, че децата растат дебели и изгърбени! От спортистите полза нямате, те няма да ви създават някакъв национален продукт, ама сегашните деца са хората, които утре ще ви изкарват пенсиите!
  • 2 Точкова система на жълт чорапогащник

    6 3 Отговор
    Сливен явно са мъже, дори в администрацията, а това комерсиално недоразумение е нещо нормално за корумпирана Варна. Таз година алпинист- догодина водолаз!