19 Декември, 2019 14:57 1 378 0

Сари прегази големи имена за личен рекорд

  • маурицио сари-
  • ювентус

Веднага след мача срещу Сампдория треньорът на Ювентус показа скромност

Сари прегази големи имена за личен рекорд - 1
Снимка: БГНЕС

След вчерашният успех на Ювентус над Сампдория и спиращото дъха изпълнение на Кристиано Роналдо във въздуха, Маурицио Сари също имаше поводи за гордост и да отпразнува една специална за себе си вечер.

Италианският специалист се превърна в първият треньор в Серия А, който стига толкова бързо до победа №100 в кариерата си. Никой преди това не бе достигал това число на успехи преди него. Сари постигна 100 победи в своя 169-и мач в Серия А. Преди това в Италия, специалистът води тимовете на Емполи и Наполи. Треньорът на "бианконерите" стана първият с това постижение, откакто за победа в италианския футбол се дават по три точки (б.а. сезон 1994/95). По този начин Маурицио Сари оставя зад себе си големи имена в треньорската професия на Ботуша като Фабио Капело и Карло Анчелоти. Първият достигна кота 100 от 180 мача, а вторият след 185 двубоя.

Сари постави цел на другите треньори в Италия, която трудно би била постигната скоро. Веднага след мача срещу Сампдория треньорът на Ювентус показа скромност:

"Мисля, че резултатите на треньорите са свързани с отборите, в които работим. Имах късмета да бъда в клубове, с които по-лесно да печеля мачовете си и това очевидно ми помогна. Ако бях останал в Емполи, това би било невъзможно да се случи", каза Сари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА