Last news in Fakti

20 Декември, 2019 08:32 1 316 0

ЦСКА привлича трима чужденци през зимата

  • цска-
  • селекция-
  • чужденци

"Черве­ните" искат да вземат плеймейкър, крило и централен на­падател

ЦСКА привлича трима чужденци през зимата - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА планира да привлече трима чужденци през зимата, чрез които да вдигне класата на отбора. Клубът вече води преговори с тях, като се е на­сочил изцяло към състезатели с офанзивни функции, съобщава вестник "Тема Спорт".

"Черве­ните" искат да вземат плеймейкър, крило и централен на­падател. За вратарския пост и защитата тимът е дос­татъчно добре обезпечен и е малко вероятно в тези зони да се ангажират нови играчи. А и наличните се справят добре.

В състава обаче има дефи­цит на позициите зад напада­теля и по двата фланга на атаката. Затова и в послед­ните мачове левият бек Жеферсон бе използван като кри­ло. Конкуренцията в тези зони ще бъде засилена за втория дял от шампионата. Напро­лет в редиците след контузия ще се завърне крилото Рафаел Енрике.

За върха на атаката ЦСКА вече привлече Ахмед Ахмедов (24 г.) от Дунав Русе, който ще даде допълнителни опции за тази позиция. В клуба имат запитвания за голмайстора на отбора Али Coy. Към него е заявен интерес от Ки­тай и Саудитска Арабия и е много вероятно да се стигне до трансфер.

Другите опции за върха на нападението са Тони Уот и Томи Юрич, но няма да е изненада, ако клубът се раздели с някой от тях по вре­ме на зимната пауза в шампионата. "Червените" все още не успя­ват да намерят голмайстор с ефективността на продаде­ния през лятото на 2018-а Фернандо Каранга.

Ръководството има поглед и върху български играчи подобно на Ахмедов. С тях шефовете ис­кат да осигурят повече широ­чина в състава. Клубът обмис­ля дали да си върне офанзивния халф Румен Руменов (26 г.) от Етър. Шуменецът може да действа и по фланговете, а в последните 2 сезона и полови­на натрупа доста опит в ели­та с виолетовия екип.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА