Last news in Fakti

21 Декември, 2019 18:55 877 0

Байерн Мюнхен и РБ Лайпциг взеха своето в Бундеслигата

  • байерн мюнхен-
  • рб лайпциг-
  • бундеслига

И баварците, и Ред Бул постигнаха победи, които обаче не дойдоха никак лесно

Байерн Мюнхен и РБ Лайпциг взеха своето в Бундеслигата - 1
Снимка: БГНЕС/EРА

Байерн Мюнхен и РБ Лайпциг постигнаха трудни победи в срещите си от 17-тия кръг на германската Бундеслига. Баварците надделяха над Волфсбург с 2:0 след късни голове, а отново най-важният бе отбелязан от Джошуа Зиркзее, предаде Dsport.bg.

„Червените бикове” победиха Аугсбург с 3:1, но до 80-ата минута мачът бе равен. В класирането лидер е РБ Лайпциг с 37 точки, 34 има Борусия Мьонхенгладбах, но и мач по-малко, Байерн Мюнхен е с 33, a Борусия Дортмунд има 30.

В началните минути на срещата Байерн опита да създаде натиск, но той по-скоро изглеждаше хаотичен и стопроцентови шансове за гол пред Левандовски и компания нямаше. В 13-ата минута Иван Перишич добре се извиси и стреля с глава, но вратарят на Волфсбург Коен Кастеелс добре парира опита.

„Вълците” се втурнаха в контраатаки, като в 16-ата Феликс Клаус получи пас в наказателното поле и моментално отправи шут, където обаче бе подготвен Мануел Нойер. Последваха силни минути на баварците, които изпълниха поредица от статични ситуации, но те не дадоха нужния резултат и полувремето приключи без голове.

Ситуацията се през второто полувреме не се промени и Коутиньо бе близо до гол след страхотен удар, но Кастеелс отново се справи. В течение на срещата, гостите се прибираха все по-дълбоко в своята половина и бранеха равенството, от което се затрудняваше и нападението на Байерн Мюнхен. Мюлер и Перишич пробваха да осъществят шутове, но винаги имаше бранители, които ги парираха от близко разстояние.

В 85-ата минута отново Джошуа Зиркзее донесе водачество в резултата за Байерн Мюнхен. 18-годишният холандски талант вкара попадение за баварците през седмицата срещу Фрайбург в последната минута. Нападателят засече по страхотен начин подаване на Томас Мюлер и всички фенове на Байерн си отдъхнаха чак в 85-ата минута. 4 по-късно пък Серж Гнабри оползотвори по най-добрия начин извеждащото подаване на Левандовски и с фин удар направи 2:0.

РБ Лайпциг направи страхотен обрат

Още в 5-ата минута Тимо Вернер празнуваше, но ВАР не призна поредното му попадение заради игра с ръка. Аугсбург, който се намира в страхотна форма след 5 победи и 1 равен в последните си 6 срещи, бързо отговори и дори поведе в резултата. В 8-ата минута голмайсторът на тима Флориан Нидерлехнер засече центриране отдясно по страхотен начин и даде преднина за гостите.

Лайпциг направи натиск, но положенията на Н’Кунку и Вернер не влизаха, поне през първата част. Конрад Лаймер възстанови равенството след брилянтен пробив и убийствено точен удар от границата на наказателното поле в горния ляв ъгъл на вратата. Резултатът стана 1:1 в 68-ата минута.

В 80-ата минута логичното се случи и РБ Лайпциг поведе в резултата. Патрик Шик беше оставен абсолютно сам при центриране от корнер и чехът с глава нанесе неспасяем удар за 2:1. В 90-ата пък резервата Юсуф Поулсен бе изведен сам срещу вратаря и с прецизен изстрел оформи крайното 3:1.

В другите срещи:

Кьолн - Вердер Бремен 1:0
Майнц - Байер Леверкузен 0:1
Шалке - Фрайбург 2:2


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА