22 Декември, 2019 10:22 1 132 2

Гладбах не успя и Ред Бул е есенен шампион в Бундеслигата

  • борусия мьонхенгладбах-
  • херта-
  • бундеслига

Днес са последните два мача от кръга

Гладбах не успя и Ред Бул е есенен шампион в Бундеслигата - 1
Снимка: БГНЕС

Борусия (Мьонхенгладбах) не успя да сломи Херта (Берлин) като гост в последния мач от съботната програма на Бундеслигата и след 0:0 остана на 2 точки от първата позиция на полусезона. Така есенен първенец в Германия е РБ (Лайпциг), а Байерн (Мюнхен) е на 2 пункта зад Гладбах.

“Жребците” бяха по-настоятелният състав на “Олимпиащадион”, но така и не успяха да пречупят набралият самочувствие отбор на Юрген Клинсман.

В началото даже домакините бяха по-опасни, като в 19-ата минута Доди Лукебакио пропусна с глава от няколко метра, а малко след това съотборникът му Едуард Льовен удари греда от пряк-свободен удар.

След това положенията бяха основно пред вратата на Руне Ярстайн, но норвежкият страж я опази. Маркюс Тюрам, Аласан Плеа и Матиас Гинтер пропуснаха най-добрите шансове на сметката на Гладбах.

Това беше и първото нулево равенство в Бундеслигата от края на октомври насам.

Херта се отдалечи на 5 точки от опасната зона, като през втората част на кампанията със сигурност ще се стреми към още по-високо класиране

Днес са последните два мача от кръга - Фортуна (Дюселдорф) - Унион от 16,30 и Падерборн - Айнтрахт (Франкфурт) от 19,00.

Първенството се подновява на 17 януари с мач на Борусия - гостуване на Шалке 04.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    КЪДЕТО СЕ ГЕПЯТ НАЙ-МНОГО ПАРИ- ИМА НАЙ-МНОГО КОРУПШЪН !!! НО, ЗА ДА СЕ ПЕЧЕЛЯТ НАЙ-МНОГО ПАРИ ОТ ТАПАНАРИТЕ -ТРЯБВА ДА СЪЗДАДЕШ ГОЛЯМ ИНТЕРЕС ЗА ТАПАНАРИТЕ !!! И ВСЕ ПАК -ЕМОЦИЯТА ЗА ТАПАНАРИТЕ -ОПРАВДАВА СРЕДСТВАТА !!!!!!!!!!!!!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.