Last news in Fakti

21 Декември, 2019 20:11 1 033 0

Уулвс и Шефилд Юнайтед доближиха лидерите във Висшата лига

  • английска висша лига-
  • уулвс-
  • шефилд юнайтед

''Вълците'' и ''остриетата'' продължават да впечатляват

Уулвс и Шефилд Юнайтед доближиха лидерите във Висшата лига - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА/АРХИВ

Шефилд Юнайтед и Уулвърхемптън постигнаха важни победи като гост и се изкачиха в класирането на английската Висша лига до 5-то и 6-то място. Само точка дели Шефилд (28) от четвъртия Челси (29) преди срещата на лондончани с Тотнъм. Уулвс пък е с 27 и изпревари „шпорите” (26) и Манчестър Юнайтед с 25, но мач по-малко, предаде Dsport.bg.

Брайтън – Шефилд Юнайтед 0:1

Единственият гол падна в 23-ата минута, когато Оливър МакБърни се възползва от груба грешка на бранителя на Брайтън Уебстър, който не се ориентира добре при изритана топка от вратаря на Шефилд Хендерсън. МакБърни догони отклонената топка, преодоля вратаря и реализира. През второто полувреме не бе зачетено попадение след ВАР на Джак О’Конъл за Шефилд, който е бил в положение на засада. „Остриетата” направиха трета поредна победа.

Норич – Уулвърхемптън 1:2

Тод Кантуел даде аванс за „канарчетата” в 17-ата минута след красив удар от 15-тина метра. „Вълците” обаче обърнаха след голове през втората част. Ромен Саис с глава в 60-ата минута изравни, а в 81-ата Раул Хименес донесе трите точки на Уулвс след бъркотия в наказателното поле на домакините.

Астън Вила – Саутхемптън 1:3

„Светците” продължиха със силните си изяви и благодарение на голмайстори си Дани Ингс взеха нови важни 3 точки навън. В 21-ата минута нападателят направи точна добавка, а в 31-ата Саутхемптън имаше аванс от 2 гола, след като Джак Стивънс се извиси след изпълнение на корнер и отклони топката неспасяемо. В 51-ата Ингс вкара и втория си гол в срещата. Почетното попадение за Вила вкара звездата на тима Джак Грийлиш, който с красиво воле от дъгата намали.

Нюкасъл – Кристъл Палас 1:0

„Свраките” буквално надхитриха гостите, след като те бяха по-близо до гола няколко пъти, а в герой се превърна парагвайската звезда Мигел Алмирон, който от дузпата с воле в 83-ата минута донесе победата за Нюкасъл.

Борнемут – Бърнли 0:1

В мач с 5 удара общо за двата отбора (1 точен), Бърнли победи. Единственият точен изстрел се оказа и гол, когато в 89-ата минута Джей Родригес отклони центриране с глава.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА