Last news in Fakti

21 Декември, 2019 17:11 1 011 0

Евертън и Арсенал отегчиха новите си треньори

  • английска висша лига-
  • евертън-
  • арсенал-
  • 0:0-
  • равенство

''Карамелите'' и ''артилеристите'' си спретнаха скучно нулево реми на ''Гудисън Парк''

Евертън и Арсенал отегчиха новите си треньори - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пред погледа на новите си треньори отборите на Евертън и Арсенал завършиха 0:0 в първи двубой от 18-ия кръг на Висшата лига. Срещата на "Гудисън Парк" бе изключително скучна и не впечатли с футболни достойнства.

На трибуните бе Микел Артета, който вчера бе обявен за новия постоянен мениджър на Арсенал, а само час преди началото на двубоя - Евертън назначи Карло Анчелоти за свой треньор, като легендарният италианец също присъстваше на трибуните.

Срещата не започна никак обещаващо, като и двата отбора предпазливо изчакваха действията на съперника.

В 11-ата минута се наложи принудителна смяна за ''карамелите''. Алекс Иуоби отстъпи мястото си на Дженк Тосун.

В 18-ата минута Гилфи Сигурдсон от Евертън изпълни пряк свободен удар по никак не лош начин, но топката все пак не попадна в очертанията на вратата.

В 44-ата минута Габриел Мартинели (Арсенал) бе изведен срещу вратаря на домакините, но ъгълът бе доста скъсен, което затрудни футболиста на Арсенал и той изпрати топката в аут.

Като цяло в хода на полувремето и двата отбора не създадоха нищо съществено, с изключение на някои опасни пробиви в двете наказателни полета.

Евертън започна по-добре второто полувреме и в самото му начало създаде добра ситуация пред вратата на ''артилеристите'', но тя не се увенча с успех.

В 50-aта минута Арсенал имаше добра възможност, след като Обамеянг отправи опасен удар към вратата на Пикфорд, макар и от доста малък ъгъл. Националният страж на Англия обаче отрази удара на габонския нападател.

В 67-ата минута ''сините'' от Ливърпул създадоха суматоха в наказателното поле на Арсенал, но след 2 блокирани удара - опасността премина.

До края на срещата домакините от Евертън бяха по-активни, но усилията им така и не успяха да се материализират.

Aрсенал се намира на 9-та позиция със спечелени 23 точки от 18 изиграни мача във английската Висша лига, а Евертън е на 15-то място с 19 точки, колкото има и 16-тия Уест Хем, но ''чуковете са с мач по-малко.

В следващия 19-ти кръг от английската Висша лига, който ще се проведе на прословутия ''Боксинг Дей'', Евертън отново е домакин, като този път ще приеме Бърнли, а Арсенал гостува на Борнемут.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА