Last news in Fakti

26 Декември, 2019 19:21 1 211 0

Челси се издъни на Коледа (ВИДЕО)

  • челси-
  • висша лига-
  • саутхамптън

Лондончани отстъпиха на Саутхамптън 0:2

Челси се издъни на Коледа (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Челси се издъни на собствения си стадион "Стамфорд Бридж" на Коледа. Лондончани отстъпиха на Саутхамптън 0:2.

Обафеми откри резултата след половин час игра, а Редмън се разписа в 73-ата минута.

И двата отбора не можеха да намерят добър ритъм в началото на срещата. В играта на Челси нямаше достатъчно агресивност и скорост. "Сините" владееха топката в големи периоди, но не правеха нищо съществено с нея. Добре организираният тим на гостите нямаше проблеми да спира опитите за атаки на съперника, като търпеливо чакаше своя момент.

Челси се издъни на Коледа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Ралф Хазенхютъл бе оставил на резервната скамейка голмайстора на отбора Дани Ингс, а Шейн Лонг не бе в групата. Решението на треньора обаче не се оказа грешка. След като Челси с нищо не застраши "светците", те започнаха все по-често да поглеждат към вратата на Кепа.

След половин час игра Саутхамптън имаше претенции за дузпа след падане на Редмънд в наказателното поле под натиска на Аспиликуета. Секунди по-късно те бяха забравили за ситуацията, защото Микаел Обафеми откри резултата. Отлична контраатака матира защитата на домакините и ирландският нападател с красив удар прати топката в мрежата.

Челси се издъни на Коледа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Попадението сякаш събуди играчите на Челси и те се активизираха. Топката започна да се движи по-бързо и домакините стигнаха до първото си реално положение в 38-ата минута. След ъглов удар Аспиликуета отклони топката, но Макарти се намеси отлично и я изби.

На почивката Лампард извади Зума и пусна на негово място Мейсън Маунт, като отборът му изглеждаше доста по-офанзивен през второто полувреме. В самото начало на втората част Маунт намери Ейбрахам, но той стреля покрай вратата.

Челси атакуваше, но оставяше сериозни пролуки в собствената си половина. В 49-ата минута Саутхамптън бе близо до втори гол. Редмънд преодоля Рюдогер отляво и пусна топка, успоредно на голлинията. Никой не успя да я засече, а Че Адамс се размина с първи гол във Висшата лига.

Гостите трябваше да се справят с по-сериозен натиск от страна на тима на Лампард, но като цяло успяваха да го правят. Лондончани стигнаха до няколко разбърквания и центрирания, но рядко се стигаше до удари към вратата на Макарти, който все пак се намеси успешно на 2-3 пъти.

"Светците" пък продължаваха да притесняват съперника на контраатаки. Пред Нейтън Редмън се откри възможност в 66-ата минута, но Кепа отрази удара му. Играчът на Саутхамптън обаче не сбърка малко по-късно. След дълга комбинация на гостите, топката бе отклонена от Канте на пътя на Редмънд и той не пропусна да направи резултата 0:2.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА