Last news in Fakti

27 Декември, 2019 12:51 1 408 5

От Манчестър Сити искали буквално да отвлекат Бербатов

  • манчестър сити-
  • манчестър юнайтед-
  • димитър бербатов-
  • алекс фъргюсън

Алекс Фъргюсън отиде лично до летището да го държи далеч от нас

От Манчестър Сити искали буквално да отвлекат Бербатов - 1
Снимка: БГНЕС

За никого не е тайна, че при трансфера си от Тотнъм в Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов имаше още една възможност и тя бе да отиде в Манчестър Сити.

По това време, септември 2008, "гражданите" тъкмо бяха купени от милиардера Шейх Мансур, който имаше план да направи от скромния иначе тим европейски гранд. И за целта Мансур искаше голямо име, с което да заяви претенциите си.

А по това време най-котираният и желан нападател в Англия бе именно Бербатов. Самият българин е споделял как в последния момент е получил оферта от Сити, но категорично е отказал - нещо, заради което е още по-обичан от феновете на Юнайтед.

Тогавашният президент на Сити Гари Куук обаче внесе допълнителни интересни подробности за случилото се преди 11 години и как е бил готов буквално да отвлече Бербатов, за да преговаря с него.

"Един от адвокатите ни беше адвокат на Димитър Бербатов", разказва Куук за the Athletic. "Говорихме с адвоката: Какви са шансовете, наистина ли ще подпише с тях? Ако си спомняте, Бербатов беше на самолет към Манчестър и Алекс Фъргюсън отиде лично до летището, за да го вземе."

"Имаше добра причина защо Алекс кара до летището - да го държи далеч от нас. Защото, ако можехме, буквално щяхме да го отвлечем. Вярвахме, че ако сме с Бербатов в стая най-вероятно ще го привлечем."

След като Сити се размина с Берба, ръководството насочи усилията си към Робиньо от Реал Мадрид и така бразилецът се оказа първият голям трансфер на "гражданите". Но и при него нещата са стояли по различен начин, както разкрива Куук.

"Истината, за която аз и Питър Кениън още си говорим, е, че Робиньо мислеше, че отива в Челси. Робиньо вече бе на път от Мадрид за Лондон и се насочваше към Челси. Получихме подробностите за полета и го качихме на частен самолет, пак към Лондон. После агентските богове трябваше да преговарят с него. Все още не съм сигурен, че той знаеше, че накрая ще се озове в Манчестър."

"Това, което знаеше, беше, че ще печели много пари, играейки за отбор от Висшата лига, докато в Мадрид не получаваше игрово време. Щеше да бъде много богат човек и това бе мотивацията му."


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мали мали

    6 3 Отговор
    Аи деде без тия,наи добрия в цял свят да се смея ли да плача ли,хахаха
  • 2 разбирач

    5 4 Отговор
    Аре стига с този туткавец, едва се влачеше по терена
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 МОЛЯЯЯ

    3 2 Отговор
    АБЕ ТОГАВА НОВИНИТЕ СЪВСЕМ ДРУГИ НЕЩА БЪЛВАХА, "НАШИЯТ" БЕШЕ ИСТИНСКА ЗВЕЗДА В ТОТНЪМ - ВСИЧКО МУ СЕ ПОЛУЧАВАШЕ, ОБАЧЕ ГАНЯ ЗАПОЧНА НЕИСТОВО ДА СЕ НАТИСКА НА ФЕРТЮСЪН, ОНЯ НЕ ГО ИСКАШЕ АМА НАШИЯ НЕ СПРЕ ДА МУ СЕ НАТИСКА И НАКРАЯ ГО ЗЕМАХА - ОТИДЕ В МИЛИОНЕСКИЯ КЛУБ И СТАНА КЛОУН КОЙТО ПРЕДПОЧЕТЕ ДА БЪДЕ СМЕШНИК ВМЕСТО ФУТБОЛИС
  • 5 777

    0 0 Отговор
    Който е отишъл в мангалчестър юнайтед, от него повече не е станало човек!