Last news in Fakti

28 Декември, 2019 12:04 1 071 3

Kонцесията на Колежа приключи

  • колежа-
  • стадион христо ботев-
  • ботев пловдив

Клубът поиска прекратяване на сделката, тъй като срещу дружеството имало заведени множество дела за връщане на суми на дружества, финансирани от фалиралата КТБ, а задълженията били в огромни размери

Kонцесията на Колежа приключи - 1
Снимка: БГНЕС

Концесията на стадион "Христо Ботев" бе официално развалена по взаимно съгласие на днешната сесия на пловдивския общински съвет, съобщават plovdiv24. Това стана с 37 гласа "за", 1 "против" и 8 "въздържал се".

Клубът поиска прекратяване на сделката, тъй като срещу дружеството имало заведени множество дела за връщане на суми на дружества, финансирани от фалиралата КТБ, а задълженията били в огромни размери.

Ботев не е плащал концесионно възнаграждение за 2016, 2017, 2018 и 2019 година, което е с общ размер 289 354, 65 лева, както и лихва за забава 34 687,52 лева. При развалянето на сделката концесионната гаранция от 482 000 лева ще се прихване от общината срещу дължимите концесионни възнаграждения и лихви. Инвестиционният проект и направените до момента инвестиции остават в полза на община Пловдив.

Концесията бе сключена през 2013 година за срок от 35 години. Преди месец премиерът - Бойко Борисов обеща държавно финансиране за довършване строителството на стадион "Ботев", което, за да се осъществи, трябва да бъде развален концесионният договор.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    1 0 Отговор
    Така се прави с чужда питка , майчин помен.
  • 2 Генерал

    0 0 Отговор
    Нищо не се прави за бог да прости от всяка сделка има комисионни защо на отбори с бедни собственици стадион не се правят защото няма какво да върнат
  • 3 Перо

    0 0 Отговор
    Ей затова Ви мрази цяла България. За безхаберието , вредите и измамите , за тези които до преди месец лъгаха, че ще строят и ще изпълняват концесията- награда 30 милиона и без търсене на вреди. За другите отбори, чиито стадиони се срутват -нищо. В жълтото блато потънаха стотици милиони от парите на две фалирали банки Агробизнес банк и КТБ и не можаха дори 2 то място да достигнат. Няма по-жалки , измамни , прости и в същото време по-подпирани от властта селяци.