Last news in Fakti

28 Декември, 2019 15:38 5 799 6

Лоша новина за футбола ни от УЕФА

  • уефа-
  • лига европа-
  • евротурнири-
  • български футбол

Носителят на купата на България ще започне евроучастието си през сезон 2020-2021

Лоша новина за футбола ни от УЕФА - 1
Снимка: БГНЕС

Българският футбол научи неприятна новина от УЕФА за следващия сезон на евротурнирите. Носителят на купата на България ще започне евроучастието си през сезон 2020-2021 от първия, а не както досега от втория предварителен кръг на Лига Европа.

Това е така, тъй като към този момент нашата страна заема 28-о място в ранглистата на УЕФА, което отрежда на всичките ни евроучастници от следващия сезон да стартират от първия предварителен кръг съответно в ШЛ и ЛЕ.

Припомняме, че през сезон 2019-2020 Лудогорец, Левски и ЦСКА започнаха на същия етап в евротурнирите. Локомотив Пловдив, който спечели Купата на България, стартира две седмици по-късно, използвайки времето за по-голяма лятна почивка и по-добра подготовка.

Това се отрази добре на пловдивчани, които във втория предварителен кръг елиминираха Спартак Търнава, а след това отпаднаха от Европа след драматични два сблъсъка с френския Страсбург.

За да си върнем изгубените позиции, през следващия сезон трябва да изместим поне четири страни с по-висок коефициент и да не позволим на тези след нас да ни застигнат. За целта се нуждаем от още един отбор, който да се доближи до успехите на Лудогорец в Европа, достигайки поне до груповата фаза на ЛЕ.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосарян

    14 0 Отговор
    Къв футбол беее?
  • 2 Порно

    5 2 Отговор
    Да плюят лудите , е някакъв национален спорт. Ама да направят нещо за коефициента , това не е за тях.
  • 3 Без име

    7 0 Отговор
    Направо да ни изхвърлят.
  • 4 Хотел България

    10 0 Отговор
    Проклет да бъде перуката, че съсипа футбола в България.

    Коментиран от #5

  • 5 Не само той

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Хотел България":

    И цели БФС са виновни , но и най - вече за допускането на Литекс да се представя за ЦСКА. Феновете на ЦСКА също са виновни и в историята ще останат с тази измама. Цял свят им се подиграва.
  • 6 Абе що плюете по ЦСКА

    4 0 Отговор
    За разлика от Левски, те поне бяха близо до влизане в тия групи. Знам какво ще ми пишете отдолу. Че шефовете там са бивши ловчанлии, ама те поне плащат на играчите, правят и трансфери, даже сменуват и треньори. Но не това е основната тема. А това, че Левски и Славия пропиляха абсолютно безполезно квотите си за участие в лига Европа. И пак повтарям, ЦСКА за разлика от тях се опита и се представи много по-достойно. Най-малкото за разлика от тях изхвърлиха оня Риека ли беше, Хайдук ли, един дол дренки са и двата хърватски клуба.