Last news in Fakti

4 Януари, 2020 16:40 741 0

Валенсия постигна минимална победа над Ейбар

  • ла лига-
  • валенсия-
  • ейбар-
  • 1:0

''Прилепите'' надделяха с 1:0 над гостуващите им баски

Валенсия постигна минимална победа над Ейбар - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Отборът на Валенсия победи с минималното 1:0 тима на Ейбар в среща от 19-тия кръг на испанската Ла Лига. Победното попадение отбеляза Максимилиано Гомес в 27-ата минута, предаде Гонг.

В 15-ата минута именно Макси Гомес отбеляза във вратата на гостите, но попадението бе отменено заради засада.

В 24-ата минута отново той имаше шанс да застраши вратата на Марко Дмитрович, след като се отскубна добре напред и трябваше само да направи добро подаване за Родриго, но вложи прекалено много сила в паса си.

Три минути по-късно обаче "прилепите" излязоха напред в резултата. Даниел Вас получи топката отдясно на наказателното поле и центрира, а там Макси Гомес надскочи Алваро Техеро и с глава реализира - 1:0.

В 51-ата минута Педро Бигас нацели напречната греда на Валенсия и пропусна шанс да изравни резултата.

В 66-ата минута Макси Гомес се озова сам срещу вратаря Дмитрович, който обаче отрази удара на голмайстора за домакините.

В следващите минути "баските" вдигнаха оборотите и само добрите намеси на вратаря Жауме Домених предотвратиха попадение в неговата врата. В 77-ата той спаси добре насочен удар с глава на Чарлс Диас, а две по-късно мощен изстрел на Педро Леон.

Валенсия обаче удържа предимството си, а в добавеното време на срещата Пауло Оливейра от Ейбар беше изгонен заради втори жълт картон за нарушение срещу Дани Парехо.

С тази победа "прилепите" се изкачват до шестата позиция с актив от 31 точки, докато Ейбар остават 16-ти с 19, на четири от зоната на изпадащите. В следващия кръг футболистите на Алберт Селадес гостуват на Майорка, но преди това имат среща с Реал Мадрид за Суперкупата на Испания. Ейбар пък приемат у дома Атлетико Мадрид.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА