Last news in Fakti

4 Януари, 2020 19:25 1 205 0

Реал Мадрид подчини Хетафе с 3:0

  • ла лига-
  • реал мадрид-
  • хетафе-
  • 3:0

Грандът от Мадрид излезе начело в Ла Лига

Реал Мадрид подчини Хетафе с 3:0 - 1
Снимка: БГНЕС/EРА

Реал Мадрид победи с 3:0 като гост Хетафе в мач от 19-ия кръг на испанското първенство. Първият гол бе записан като автогол на стража на Хетафе Давид Сория, а второто попадение бе дело на Рафаел Варан. Лука Модрич оформи крайното 3:0 в последната минута.

Домакините започнаха по-активно срещата, като пресираха доста своя именит съперник. В 24-ата минута Арамбари овладя на гърди и светкавично стреля към Куртоа, който обаче успя да избие мощния удар.

В 31-вата минута Леандро Кабрера стреля страхотно от воле, но топката мина встрани от вратата. Минути след това Рафаел Варан се възползва по най-добрия начин от лошо излизане на вратаря Давид Сория. При играта с топката на бранителя останаха съмнения за нарушение срещу Хайме Мата, но резултатът все пак бе открит, а попадението бе записано като автогол на Сория.

В 38-ата минута мощен удар на Файсал Фажир профуча покрай гредата. До края на полувремето Тибо Куртоа се отличи с още две спасявания след изстрели на Фажир и Кабрера.

Малко след подновяването на играта Мата излезе очи в очи с Куртоа и стреля по земя, но белгиецът изби с крак.

В 53-ата минута отново Рафаел Варан бе герой за "белия балет". Тони Кроос центрира от свободен удар, а французинът скочи най-високо и бе точен с глава. Главният съдия поиска помощта на ВАР, за да се увери в редовността на попадението.

В 73-ата минута Сория не допусна трети гол във вратата си, спасявайки изстрел на Карвахал от около 20 метра.

В шестата минута на добавеното време Лука Модрич оформи крайното 3:0. Валверде намери хърватина с чудесен пас в наказателното поле и той не сбърка от близка дистанция.

Реал излезе на първа позиция в класирането с 40 точки преди мача на Барса срещу Еспаньол. Хетафе са седми с 30 пункта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА