Last news in Fakti

5 Януари, 2020 20:50 1 722 7

Бербатов: Промяна трябва да има, но няма да се кандидатирам за шеф на БФС

  • футболист на годината за 2019-
  • димитър илиев-
  • церемония-
  • димитър бербатов

''Искам като си пусна телевизора да гледам и да се радвам - на терените, условията, интервютата, публиката'', коментира именитият благоевградчанин

Бербатов: Промяна трябва да има, но няма да се кандидатирам за шеф на БФС - 1
Снимка: БГНЕС

Човекът, донесъл толкова много радост на футболните привърженици по света и у нас - Димитър Бербатов, имаше привилегията да награди Футболист №1 на България за изминалата 2019-а година. Призът бе спечелен от нападателя на Локомотив Пловдив - Димитър Илиев, който изпрати най-силната година в своята кариера.

"Зарадвах се за избора, който е направен. Колкото можех, наблюдавах мачовете, първенството, играчите. Димитър ми направи впечатление с головете, асистенциите и играта си по терена. Малко е егоистично, че гледам повече нападатели от защитници, защото Недялков също заслужаваше, но победителят е един."

Седемкратният носител на най-големия приз в българския футбол призна, че е изпитал напрежение в новата си роля на награждаващ.

"Познато ми беше, но имаше напрежение. След толкова години човек все още не успява да контролира емоциите си, въпреки че е свикнал. Това показва, че не му е все тая. Сега съм в нова роля, преди ме награждаваха, а сега аз награждавам, но всеки с времето си, чувствам се добре."

Бербатов коментира и сложната ситуация в българския футбол, който сякаш от доста време чака своя рестарт:

"Минаваме през труден период, това е ясно. Има сътресения в управлението, всички сме запознати, но въпреки всичко, трябва да има уважение към постиженията на всеки. Можем много по-добре, имаме шанс да се класираме. Да, на фона на представянето в някои мачове е учудващо, но съдбата ни се усмихва и ни дава шанс. Дано момчетата го използват."

"Преди - няма значение. Важното е, че си стигнал до тук. Всичко може да се реши по различни начини. Ставали сме свидетели на всякакви мачове. Важното е да се подготвят добре момчетата, защото това са определени два мача, които трябва да се вземат, по какъвто и да е начин, дори грозно. Важното е да излязат победители."

"Радвам се за Димитър Илиев, показа добри игри и спечели приза. Това е един трамплин да излезе в чужбина и да се развива, както и за българските футболисти. Все пак всеки с времето си, не трябва да се бърза, защото се правят грешки. Не съжалявам, че момче от нашето първенство спечели."

Бербо призна, че е разсъждавал над идеята да стане част от управлението на българския футбол, но все още не се чувства готов за подобна крачка.

"То ако беше толкова лесно, с щракане на пръсти, щеше да е супер. Аз не мога да кажа, че съм готов. Само безотговорен човек може да каже, че е напълно готов. Времето за промяна наистина е дошло. Трябва да се подходи към новото, към модерното, по-младото. Тепърва ще се изяснява кои ще са желаещите да поемат тази отговорност. Ако смениш само един човек, а другите останат - ти не сменяш нищо, така че трябва цялостна концепция за развитие. Хората, които гласуват трябва да искат промяна.

Мислил съм и мисля за доброто на българския футбол. Искам като си пусна телевизора да гледам и да се радвам - на терените, условията, интервютата, публиката. Всички тези неща са трудно поправими от нивото, до което сме стигнали, но не е късно да започнем. След нас идват децата, на които трябва да завещаем по-добро наследство. Надявам се да имам съмишленици, защото сам воинът пак е воин, но няма да спечели битката", заяви Бербатов.

"Далеч сме, за съжаление. В днешния свят всичко опира до пари и финанси, които все пак могат лесно да се намерят. Важно е да се използват по предназначение. Когато всеки има принципи и ги спазва, тогава нещата ще станат по-лесно, но сме далеч и от тези принципи."

"В момента съм ориентиран към нови неща, които преди не са били достъпни за мен. Пътувам доста, работя с бивши колеги, виждам се често с тях, уча неща. Ще видим дали ще ги пренеса тук някой ден. Тук ще е трудно да се вкара цялото нещо, ще трябва да се прикрепи към нашите си специфики. Уча се на много неща, в момента се усъвършенствам."

"Искам да седна, да пусна телевизора и да гледам хубаво българско първенство с добри условия, да видя как хората си водят децата на стадиона, как се класираме за поредно първенство, момчетата ни да излизат в чужбина или да остават тук и да помагат на българското първенство. Ако футболът ни е добре, ще носи радост на всички хора в България", завърши бившият ни топ нападател.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хитрото

    7 6 Отговор
    Браво , свястно момче и искрено и умно , и умерено е това е истинският
    човек.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Митку,на мама детето....":

    Не бе, ПРИМАДОНА е.
  • 5 Язе

    2 0 Отговор
    Преди няколко години в едно интервю каза, че като приключи с играта ще дойде да ни оправи футбола, сега пък не бил готов! Абе, добро момче, но и той май повече приказ ва!
  • 6 Хубенов

    1 0 Отговор
    Аз лично не го харесвам Бербатов. Мое мнение.
  • 7 87654

    1 0 Отговор
    Странна птица е Бербо, крайно силен индивидуалист; няма как да бъде успешна обществена личност. Във всички отбори се опита да бъде ведещ и да учи другите, но никъде не се получи. Дали той самият разбира как играе и прави добрите си изпълнания; божа дарба и доста труд, но си е малко непобяснимо.