Last news in Fakti

10 Януари, 2020 11:02 2 381 7

Обявиха крайния срок за мега сблъсъка Пулев - Джошуа

  • кубрат пулев-
  • антъни джошуа-
  • бокс

Кобрата е задължителен претендент за пояса на IBF

Обявиха крайния срок за мега сблъсъка Пулев - Джошуа - 1
Снимка: БГНЕС

Кубрат Пулев е следващият съперник на Антъни Джошуа. Според Скай Спортс двамата боксьори и техните представители вече преговарят за мача.

Както е известно, Кобрата е задължителен претендент за пояса на IBF, а Джошуа трябва да защитава тази титла, както и пояса на Световната боксова организация (WBO).

„Беше ни казано, че щабовете на Пулев и Джошуа преговарят и са поискали крайният срок да бъде удължен до 31 януари”, заяви говорителя на IBF.

Вероятността такъв мач да има се увеличава и от факта, че претендентът на WBO Олександър Усик се насочва към друг съперник. Украинецът, който държеше всички титли в полутежка категория, се качи в най-тежката дивизия и вече проведе един мач. Усик сега е избрал да се бие срещу Дерек Чисора в Лондон през март.

„Разговорите текат в момента и всички страни следват своя план. Ако нещата се получат до няколко седмици може да приключим”, коментира промоутърът на Джошуа Еди Хърн.

Пулев беше задължителен претендент през 2017 година, но битката в Кардиф бе отменена заради контузия на българина. След това си върна това място след победата си над Хюи Фюри.

Джошуа държи три от поясите в тежка категория - IBF, WBO и този на Световната боксова асоциация (WBA). Британецът си ги върна след успех над Анди Руис на 7 декември в мач-реванш в Саудитска Арабия. През юни 2019 г. Джошуа претърпя единствената си загуба на професионалния ринг, когато беше нокаутиран от Руис в Ню Йорк.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой68

    2 2 Отговор
    Какъв мега.....Какъв ултра....сблъсък?
  • 2 Умберто

    1 7 Отговор
    Ще си го татуирам на шнура: "Пульов-вечния претендент, Вечния".
  • 3 Ко каза Ко

    1 2 Отговор
    Чак мега!!!!!
  • 4 Ай джей , аи нидеи

    3 4 Отговор
    Коментар на Африканеца след мача : Най лесно спечелените милиони, тенкс Кобра
  • 5 Някой си

    4 1 Отговор
    Стига с тая ирония бе 😂
  • 6 dsds

    3 0 Отговор
    Кобрата ще го смачка :)!
    Джошуа е смешник - видя се при Руис и на 2-те срещи!
    На втората му бягаше неистово ...
  • 7 Капитана

    3 0 Отговор
    Дано да има битка, а пък по добрият нека победи!