12 Януари, 2020 20:34 1 299 1

Ман Сити разпиля Астън Вила с 6:1 (ВИДЕО)

  • манчестър юнайтед-
  • астън вила-
  • висша лига

Феновете си тръгнаха още в 29-ата минута

Манчестър Сити спечели по безапелационен начин гостуването си на Астън Вила, в двубоя между двата тима от програмата на 22-ия кръг на Висшата лига.

"Гражданите" се наложиха с 6:1, като реализираха първите си 4 попадения още в рамките на откриващата част от мача. "Небесносините" принудиха част от феновете на домакините да напуснат трибуните след 29 минути игра, в които резултатът вече бе "класически" в полза на гостуващия гранд. Запалянковците явно не успяха да преодолеят това, че съставът им беше попиляван във всяка зона от терена, като изглеждаше така, сякаш защитниците на Вила са напуснали терена още в началото на мача.

Само за 6 игрови минути Рияд Марез се разписа на два пъти, като даде преднина на тима си в 18-ата, а след това отново бе точен и в 24-ата минута. Сред най-активните на терена, по традиция, бе Кевин де Бройне, който не спираше да захранва съотборниците си с точни извеждащи подавания. Самият той не стреляше към целта, но осигуряваше всичко необходимо на останалите, за да разкрият те голмайсторските си качества. В 28-ата минута отново той прати топката към Серхио Агуеро, който от границата на наказателното поле, съвсем необезпокояван, изстреля истински снаряд в мрежата за 0:3.

Само няколко секунди по-късно Кун отново можеше да се разпише, но опитът му от средна дистанция този път не беше сполучлив. В продължението на първото полувреме и Габриел Жезус записа името си сред голмайсторите, покачвайки на разгромното 4:0. В 58-ата минута Агуеро вкара второто си попадение в мача, а 9 минути преди края оформи хеттрика си. Той бе под номер 12 за него, а това беше също 12-ият му гол за сезона до момента. С тези три гола в един мач Кун изпревари легендата Алан Шиърър по този показател.

Нещо друго също впечатли специалистите - че Агуеро стана най-резултатният чужденец в историята на Лигата. Крайното 1:6 оформи Ел Гази, вкарал от дузпа в продължението на двубоя.

Сити временно е под номер 2 в класирането, с актив от 47 точки - две повече от третия Лестър и 14 по-малко от лидера Ливърпул.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КЗЛ

    0 0 Отговор
    Кор за Лолпуул