Last news in Fakti

14 Януари, 2020 09:58 2 021 0

Барселона осъмна с нов треньор

  • сетиен-
  • бетис-
  • барселона-
  • разтрогване-
  • договор-
  • уволнение-
  • валверде

Каталунците ще бъдат поети от Кике Сетиен

Барселона осъмна с нов треньор - 1
Снимка: БГНЕС

Испанският шампион Барселона официално и доста трудно изрита Ернесто Валверде и има нов треньор в лицето на Кике Сетиен, както всички местни медии очакваха доста по-рано.

Горещата новина трябваше да бъде обявена от клуба в понеделник вечер в 22:00 часа българско време, но плановете бяха объркани от вече бившия наставник Ернесто Валверде, който отказваше да разтрогне своя договор. Двете страни трябваше да уточнят някои детайли около прекратяването на взаимоотношенията си и испанските медии предположиха, че преговорите ще продължат и днес. Преди броени минути се появи и дългоочакваното съобщение на сайта на Барселона за освобождаването на Валверде.

"Между Барселона и Ернесто Валверде беше постигнато споразумение за прекратяване на неговия договор като треньор на представителния отбор. Благодарим ти за всичко, Ернесто. Успех занапред", написаха от клуба.

Под ръководството на Валверде тимът спечели две титли в Примера дивисион, една Купа на Испания и една Суперкупа. Той обаче се провали в опитите си да изведе тима до триумф в Шампионската лига и си тръгва, въпреки че Барса е лидер във временното класиране на испанския елит с 40 точки, колкото има и Реал (Мадрид).

Новият наставник Кике Сетиен вече има подписан контракт с Барса. Според повечето източници договорът е до лятото, но специалистът по трансфери Джанлука Ди Марцио твърди, че споразумението е за 2,5 години.

61-годишният специалист за последно беше начело на Бетис, а освен това е бил треньор на Расинг Сантандер, Поли Ехидо, Логронес, Луго и Лас Палмас. Той има и един мач като селекционер на Екваториална Гвинея.

Официалният дебют на Сетиен ще е в неделя от 22:00 часа българско време, когато Барса приема Гранада на “Камп Ноу”.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА