Last news in Fakti

16 Януари, 2020 15:29 1 619 0

250 евро и 25 чифта обувки струвал преминалият в Тотнъм

  • жедсон фернандеш-
  • тотнъм-
  • жозе моуриньо-
  • бенфика

21-годишният халф ще играе за „шпорите“ под наем от Бенфика за 18 месеца

250 евро и 25 чифта обувки струвал преминалият в Тотнъм - 1
Снимка: БГНЕС

Жедсон Фернандеш стана първият футболист, привлечен в Тотнъм в ерата на Жозе Моуриньо. 21-годишният халф ще играе за „шпорите“ под наем от Бенфика за 18 месеца.

След това португалецът може да струва на лондончани 56 милиона паунда, каквато опция за откупуване има в договора между двата клуба. За подписа му Тотнъм спечели битка с няколко други английски отбора - Уест Хям и Челси.

Това обаче не е първият случай в живота на Жедсон Фернандеш, когато се води борба за услугите му. Първата се случва преди повече от десетилетие и в нея са замесени Бенфика и Спортинг (Лисабон).

През 2009 г. Жедсон е едва на 10 години и играе в школата на Фриелаш, когато е забелязан от скаутите на двата гранда от португалската столица. Спортинг първи предлага договор за младия талант, но предложението е отхвърлено, когато „орлите“ пристигат с по-добра оферта.

Бенфика печели битката за Фернандеш, тъй като се съгласява да плати 250 евро и да подари 25 футболни обувки за школата на Фриелаш. От своя страна „зелено-белите“ не предлагат нищо конкретно.

Първоначално родителите на Жедсон Фернандеш не са съгласни с трансфера, но ръководителите на Фриелаш успяват да ги убедят, че за развитието на момчето ще е по-добре да тренира в популярната академия „Сейшал“ на Бенфика.

Жедсон е роден на 9 януари 1999 г. на африканския остров Сао Томе и на тамошните улици хлапето изживява първия си допир с футболната топка. Това е бивша португалска колония и затова родителите му получават право да емигрират в европейската държава. Семейството се установява във Фриелаш – населено място от покрайнините на Лисабон.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА