20 Януари, 2020 00:01 2 394 0

Барселона започна с успех при новия треньор

  • гранада-
  • барселона-
  • меси-
  • сетиен-
  • дебют

Шампионът на Испания победи трудно Гранада с минималното 1:0

Барселона започна с успех при новия треньор - 1
Снимка: БГНЕС

Кике Сетиен дебютира начело на Барселона с трудна победа с 1:0 в домакинството на Гранада. Двубоят бе от 20-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение в срещата вкара Лионел Меси в 76-ата минута.

Така "каталунците" се изравниха на върха във временното класиране с Реал (Мадрид). Двата тима имат по 43 точки.

Първата възможност в мача създаде Ансу Фати в 7-ата минута, но вратарят Силва спаси. Четири минути след това 17-годишният талант нахлу в наказателното поле и паднал стреля над гредата.

В 18-ата минута Меси намери Видал, който от 16 метра стреля над целта.

В 21-вата каталунците създадоха отлична възможност за попадение. Меси изостри атаката с великолепен пас наляво за Алба, левият бек центрира остра топка, успоредна на голлинията, която Фати не успя да засече, блокиран от Дмитрий Фулкие.

В 44-ата минута Алба проби отляво и намери Меси, чийто удар се оплете във външната страна на мрежата.

Втората част започна с далечен удар на Меси, който премина покрай гредата. В 53-ата "блаугранас" създадоха отлична ситуация пред вратата на Силва след отнета топка от Артуро Видал. Лео предпочете пас вдясно към чилиеца, а не наляво към Гризман. Ъгълът за Видал се смали и защитник изчисти пред голлинията.

"Каталунците" обсадиха вратата на съперника в търсене на гол. В 63-ата минута Барселона получи право да изпълни пряк свободен удар на добра позиция, но ударът на Меси се отби в крака на Дуарте.

В 66-ата Жерард Пике сбърка при изнасянето на топката. Етеки стреля от 20 метра, но топката срещна гредата. Четири минути след това Санчес бе изгонен за нарушение срещу Меси.

В 76-ата 20-годишният Пуч отне топката и даде начало на голова атака. Меси подаде към Гризман, който намери Артуро Видал в наказателното поле. Чилиецът технично изведе Лео, който реализира с нисък удар от 12 метра.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА