Last news in Fakti

22 Януари, 2020 09:15 1 119 1

Челси и Арсенал си спретнаха драматично равенство

  • английска висша лига-
  • челси-
  • арсенал-
  • 2:2

''Сините'' играха с човек повече в голяма част от двубоя

Челси и Арсенал си спретнаха драматично равенство - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Челси и Арсенал завършиха при резултат 2:2 в зрелищен мач от 24-ия кръг на Висшата лига. Лондонското дерби, което се игра на "Стамфорд Бридж", оправда очакванията на феновете и предложи много динамичен футбол, красиви изпълнения, както и дузпа, червен картон и отменен гол. След равенството Челси събра 40 точки и се намира на четвърта позиция. Арсенал пък е на 10-то място с 30 точки, предава Dsport.bg.

Челси започна по-добре мача и още в 7-ата минута бе близо до гол след изстрел на Матео Ковачич. Ударът на хърватина обаче бе блокиран от Шкодран Мустафи. Малко по-късно Кристенсен не успя да намери очертанията на вратата след изстрел с глава. В 15-ата минута Тами Ейбрахам бе близо до това да изведе Челси напред в резултата след центриране на Хъдсън-Одой, но Лено се намеси отлично и спаси. Малко по-късно центриране на Хъдсън-Одой "кацна" върху напречната греда на "топчиите". В 26-ата минута Челси получи право да изпълни дузпа. Мустафи сбърка ужасяващо при едно връщане към Лено и топката бе открадната от Тами Ейбрахам. Той нахлу в наказателното поле, където бе спънат от Давид Луис. Съдията веднага посочи бялата точка, а бразилският защитник бе изгонен. Зад топката застана Жоржиньо, който с много точен удар по земя прати топката в мрежата на Арсенал.

Второто полувреме започна с натиск на играчите на Челси, които владееха повече топката. В 63-ата минута обаче Арсенал стигна до изненадващо изравняване. Канте се подхлъзна в центъра на терена и не успя да попречи на набралия скорост Мартинели. Офанзивният футболист на "топчиите" се озова сам срещу Кепа Арисабалага и безпроблемно прати топката в мрежата на домакините. В 73-ата минута Арсенал вкара втори гол дело на Александре Лаказет, но той бе правилно отменен заради засада. В 86-ата минута Челси стигна до второ попадение. Хъдсън-Одой центрира в наказателното поле и Аспиликуета се разписа за 2:1. Само 60 секунди по-късно драмата стана пълна, след като Арсенал изравни. Бейерин получи топката в дясно на наказателното поле и с много прецизен удар в далечния ъгъл направи 2:2.

В останалите двубои от английската Висша лига, играни късно снощи: Манчестър Сити победи Шефилд Юнайтед с 1:0 като гост, Астън Вила спечели драматично домакинството си на Уотфорд с 2:1, Борнемут надделя над Брайтън с 3:1 у дома, Саутхемптън продължи възхода си, след като спечели срещу Кристъл Палас с 2:0 в Лондон, а Евертън и Нюкасъл, по подобие на Челси и Арсенал, си спретнаха зрелищно реми - 2:2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    0 1 Отговор
    Ливърпул е виновен! Размаза конкуренцията и разликата вече е между тях и останалите. Всички останали са на едно ниво без значение от името. Такава е реалността. Истината е, че малките отборчета играят нахъсано, а големите нямат превъзходство в класа.