24 Януари, 2020 09:26 2 111 1

Ливърпул взе поредната си жертва

  • английска висша лига-
  • ливърпул-
  • уулвърхемптън-
  • 1:0

''Мърсисайдци'' продължават да се измъкват по най-добрия начин от трудни ситуации

Ливърпул взе поредната си жертва - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лидерът в Англия Ливърпул записа една от може би най-ценните си победи в хода на кампанията, надвивайки с 2:1 при визитата си борещия се до самия край Уулвърхемптън в зрелищен мач от 24-ия кръг на Премиър лийг. Така европейският клубен шампион в 40-и пореден мач вече е непобеден в шампионата на Англия, приближавайки се до невероятни рекорд, записан от Арсенал в началото на този век.

Капитанът Джордан Хендерсън даде превес на мърсисайдци в седмата минута, но постепенно хората на Ешпирото Санто заиграха добре. Втората част бе много силна за тях, като в 52-ата минута Раул Хименес се разписа, спирайки серията от седем поредни „сухи” мрежи за тима на Юрген Клоп, с което изравни.

Гостите обаче не се сломиха от амбицията на „вълците” и в 83-ата минута Роберто Фирмино донесе 14-ата поредна победа за Ливърпул в Премиър лийг. По този начин Ливърпул записа 67 точки във временното класиране, като отново дръпна с 16 пред втория Манчестър Сити, след като отделно от това ''мърсисайдци'' са и с мач по-малко.

Възпитаниците на Нуно Ешпирито Санто останаха на седмо място и са с 34 точки, на шест зад четвъртия Челси.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОП

    5 1 Отговор
    Този отбор играе невероятно. Фен съм на Челси, но Ливърпул в момента е адска машина, която никой не може да спре. Респект за Клоп!