Last news in Fakti

20 Юли, 2012 11:36 812 0

УЕФА даде отлична оценка на полицията ни

  • полиция-
  • фенове-
  • босненци-
  • фк сараево-
  • левски-
  • обществен ред
УЕФА даде отлична оценка на полицията ни - 1
Снимка: БГНЕС

Четирима босненци са задържани в Четвърто районно управление и ще бъдат съдени по Указа за борба с дребното хулиганство за инцидента преди мача Левски - ФК Сараево от Лига Европа, при който пострадаха служители на реда, предаде пресцентърът на МВР. Около 400 полицейски служители се грижиха за реда и сигурността на стадиона, около него, в централната част и периферията на града. При напускане на хотела, в който са отседнали, и пред Храм-паметника „Св. Александър Невски” привържениците на „Сараево” продължили с агресивното си поведение. След бързата реакция на полицейските служители феновете били изведени извън града, където изчакали началото на мача. Тези действия на полицията, съгласувани със Столична община и представителите на УЕФА, били предприети, за да не се допуснат последващи нарушения на обществения ред.

Четирима босненци били задържани за 24 часа в Четвърто районно управление след разследване на инцидента, при който пострадаха четирима полицейски служители, предотвратили сблъсък между чуждите и българските фенове. Днес четиримата чужденци ще бъдат изправени пред Софийски районен съд.

По време на дербито бил регистриран само един случай на пострадала при сбиване пияна привърженичка на Левски. При извършения тест за алкохол дрегерът отчел 1,8 промила. Служителите на реда работят по изясняване на случая. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА