Last news in Fakti

31 Януари, 2020 12:56 2 049 7

Специалист: Джошуа и Пулев се договориха за мач

  • джошуа-
  • хърн-
  • пулев-
  • кобрата-
  • бокс-
  • световна титла-
  • договорка

"Двубоят най-вероятно ще е във Великобритания", смята Майк Копингер

Специалист: Джошуа и Пулев се договориха за мач - 1

Кубрат Пулев и Антъни Джошуа са постигнали “принципна договорка” за мача помежду им, като остава само да уточнят мястото и арената, на която ще боксират. Това съобщи рано тази сутрин Майк Копингер, уважаван журналист в средите на специализираните боксови медии.

Според boxingnews24.com двамата ще се бият в главното събитие на боксова гала, правата за която е взел стрийминг гигантът DAZN, вероятно на 30 май или 6 юни. Ей Джей (23-1, 21 КО) ще защитава наскоро спечелените си пояси на IBF, WBA и WBO в тежка категория срещу бившия и настоящ претендент за световна титла Пулев (28-1, 14 КО).

Мениджърът на британеца - Еди Хърн, вече предложи четири локации за мача. Това са “Емерейтс”, “Тотнъм” и “Туикънъм”, както и “Принсипалити” в Кардиф.Това означава, че мачът почти сигурно ще се проведе във Великобритания, защото именно такава е стратегията на промоутъра и хората около Джошуа.

Сайтът коментира, че е трудно да се разбере желанието на Хърн мачът да е на гигантски стадион, тъй като българският боксьор не е популярен извън родината си и никой не се вълнува от тази битка. Според boxingnews24.com хората искали да видят Джошуа в битка срещу победителя от реванша между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри. Имало дори фенове, които предпочитали да гледат трети мач между Ей Джей и Анди Руис-младши вместо Антъни да се бие с Пулев.

От боксовата медия обаче коментират, че Кубрат може да се окаже заплаха за Джошуа, тъй като е способен да удря силно в моменти, когато вкарва цялото си тяло в ударите си. Посочват се победата с нокаут срещу Александър Димитренко през 2012 година, както и успехите му срещу Дерек Чисора, Хюи Фюри и Тони Томпсън.

Неофициално новината за договорката потвърди и Боб Аръм, който говори по други теми в студиото на ESPN. Промоурът обаче кимна и каза, че "Пулев ще получи шанса, който си заслужи", когато бе запитан дали всичко по мача е уговорено.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 HitDobavki

    3 11 Отговор
    Сапунения сериал на Пинокио - пишман змията продължава споко!!! Вечния претендент си остава такъв и за в бъдеще!
  • 2 HitDobavki

    4 7 Отговор
    Напротив - много, супер, мега е популярен но с насилената целувка, а не с боксовите си умения!
  • 3 wtf ve

    3 0 Отговор
    Иво, как може да цитираш най-големият парцал в боксовите медии? boxingnews24 цели единствено да създава напрежение между феновете с цел печалба от трафик/реклами. Информацията в сайте винаги е силно изкривена/преувеличена с цел насърчаването на ожесточени дискусии в коментарите. Какво се чудя обаче...толкова си можете като журналисти.
  • 4 Презвитер Козма

    10 3 Отговор
    Ай стига сте плюли по Кобрата, може да е всякакъв, но кога България пак ще има претендент за световна титла в тежката на професионалния бокс. Освен това се видя че Джошуа не е непобедим. Кобрата без да блести с невероятни умения, си е един не лош боксьор и с правилната стратегия срещу Джошуа, може и да го победи.

    Коментиран от #5

  • 5 HitDobavki

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Презвитер Козма":

    Кажи честно?!?

    Коментиран от #6

  • 6 Айде за Кобрата

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "HitDobavki":

    нищо няма да казвам, ала Джошуа ако е шампион, аз съм трамвай. По-смешен шампион се надявам никога да няма, че вече го обърнаха като комедия. Толкова е дребен, че го е страх да се бие, където са парите, пък се жалва после, че пари нямал, ала остави тези лигавии, ами въобще не става за шампион. След броени месеци, ще го забравим, а на Пулев - да не се възгордява като го смели насред родния му дом, щото има много по-добри от него и тези титли не вярвам да стоят по-дълго време от няколко месеца в България.
  • 7 Дедо1

    0 0 Отговор
    Пребий негрото Кобрети