Last news in Fakti

6 Февруари, 2020 16:16 996 2

Украинци биха Левски на финала на лагера в Турция

  • левски-
  • турция-
  • александрия украйна-
  • контрола

"Сините" отстъпиха с 1:2 на Олександрия (Украйна)

Украинци биха Левски на финала на лагера в Турция - 1
Снимка: levski.bg

Отборът на Левски допусна първа загуба през 2020 година. Тимът на Петър Хубчев отстъпи с 1:2 срещу украинския Олександрия в Белек. Така "сините" завършиха подготвителния си лагер в Турция с три победи и едно поражение. Двубоят срещу бронзовите медалисти на Украйна беше генерална репетиция за 26-кратните шампиони преди старта на сезона в efbet Лига срещу ЦСКА-София на 15 февруари.

Хубавата новина за столичани е, че голмайсторът от миналия сезон Станислав Костов се отпуши и вкара първо попадение от осем месеца. Голаджията се разписа от дузпа в 76-ата минута, след като влезе резерва. Преди него Ситоло (33) и Задерака (60) дадоха два гола аванс на украинците. Секунди преди края след меле между двата тима Горанов и Безбородко бяха изгонени.

Първата опасност в мача бе в 5-ата минута, когато украинците получиха право да изпълнят пряк свободен удар. След неговото изпълнение топката се отби в стената и попадна в крака на украински футболист, който стреля, но Миятович изби.

Първите 20 минути тимът от Украйна беше по-активен, след което "сините" изнесоха малко играта. В 22-ата минута Паулиньо напредна самостоятелно и бе фаулиран от играч на Олександрия в наказателното поле, но реферът даде знак играта да продължи.

Малко след това Миланов изведе Иванов, но защитник му попречи да стреля. В 33-ата минута след бърза контраатака Ситало даде аванс на Олександрия. Нападателят нахлу отляво, не позволи на Тиам да го спре, а след това от малък ъгъл прехвърли Миятович. Таранът на Левски Дени Алар стреля отдалеч в 40-ата минута, но Панкив спаси.

На почивката Хубчев не направи смени. Отново украинците застрашиха Миятович след удар с глава в 47-ата минута. След хубав пробив на Миланов "сините" получиха право да изпълнят пряк свободен удар. Алар обаче стреля над гредата. Костов, Райнов и Спиерингс влязоха вместо Иванов, Алар и Рейш.Веднага след това обаче Задерака с красив гол с глава увеличи преднината на Олександрия. Той изпревари Горанов и прати кълбото в горния десен ъгъл. Последваха още смени за "сините", Нашименто, Лозев, Димитров и Найденов замениха Славчев, Миланов, Паулиньо и Мазурек.

Играчите на Левски, които трудно стигаха до вратата на противника, започнаха да играят по-активно в предни позиции. В 76-ата минута Холмар беше задържан в наказателното поле при центриране от корнер и реферът отсъди дузпа. Зад топката застана Станислав Костов, който хладнокръвно намали. Това е първо попадение за голмайстора на България от осем месеца.

Левскарите опитаха да стигнат до равенството в следващите минути, но Тиам пропусна с глава в 85-ата минута.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Синфен

    0 0 Отговор
    Голаджията Костов се е отпушил от дузпа ! Това е най-добрата новина за Левски !
  • 2 АУУУУУ

    1 0 Отговор
    Айде един път вземете и ни изненадайте.... Да излезете победители !!!!