Last news in Fakti

11 Февруари, 2020 20:01 1 853 3

Гуардиола: Меси печели мачовете сам

  • гуардиола-
  • футбол-
  • меси-
  • барселона-
  • манчестър сити

„Това, което най-много обичам във футбола е непредсказуемостта", призна наставникът на Манчестър Сити

Гуардиола: Меси печели мачовете сам - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола за пореден път засвидетелства своето възхищение от най-добрия футболист за всички времена Лионел Меси.

„Меси е най-добрият. Той печели мачовете сам“, коментира Гуардиола в интервю за „Telemundo Deportes“. Гуардиола вярвал, че е научил много от Лионел Меси.

„Хората смятат, че само ние учим играчите, но в действителност и треньорите научават много от своите футболисти. За мен беше чест да му бъда треньор“, добави Пеп.

„Когато станах част от Ла Масия, бях още дете. На 13 години е трудно, но в крайна сметка се адаптираш към всичко. На тази възраст не мислиш дали ще играеш в Ла Лига. Имаш само една мечта – да играеш за Барселона“, продължи той.

„Аз съм много щастлив човек, защото работя това, което искам и се забавлявам. Ставайки всяка сутрин знам, че ще се забавлявам на работа. Работата трябва да ви харесва. Ако не ви харесва, трябва да потърсите друго предизвикателство.“

„Това, което най-много обичам във футбола е непредсказуемостта. Харесва ми, че трябва да бъдат взети правилните решения в зависимост от момента. Може да тренирате много игрови ситуации, но атаката е толкова открита, че всяко действие е различно. Ние, като треньори, се опитваме да накараме футболисти да вземат най-доброто решение въз основа на случващото се“, каза още Хосеп Гуардиола.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опааа

    4 13 Отговор
    По-полеко с епитетите и определенията. Най-великия, на който му трябваха 10 колчета, за да победи всеки един отбор. Единствения футболист, според краля на футбола Пеле, роден с топка в краката. Не, не е Меси. Дон Диего Армандо е. Няма.по-велик от него. А Мрси е само един дибър футболист. Да сте чували Аржентина.да е ставала световен шампион с Меси. Няма.и да.чуете.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Чека

    0 0 Отговор
    Горкичкия ти.